FAQ Tokion olympialaiset

Tokion kisajärjestäjä on julkaissut Tokion kisoista kisaoppaan kansainvälisille kisavieraille. Kisaohjelma ja eri lajien aikataulut löytyvät myös kisajärjestäjän sivuilta. Näiden tärkeiden oppaiden lisäksi olemme koonneet tälle sivulle erityisesti suomalaisia kisavieraita kiinnostavia kysymyksiä ja vastauksia. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, ole epäröimättä yhteydessä toimistollemme.

Miten ja mistä lennot Tokioon kannattaa varata?

Tokion kisa-aika on lentomatkustuksen korkeasesonki paitsi olympialaisten, myös Japanin kesäloma-ajan vuoksi. Lentoja on kuitenkin runsaasti saatavilla sekä suorina että vaihdollisina. Finnair ja Japan Airlines lentävät Helsingistä Tokioon suorilla lennoilla usean lennon päivässä. Elämysmatkat on varannut lentokiintiöitä valmiiden matkapakettien mukaisille päiville, mutta lennot voi myös varata omatoimisesti. Lentoyhtiöt avaavat lennot varattaviksi tavallisesti 11-12 kuukautta ennen matkustuspäivää, joten lennot voi varata omatoimisesti elo-syyskuusta 2019 alkaen. Matkapakettiin voi liittää suoran lennon jo ennakkovarausvaiheessa kesällä 2019 ja vaihdollisen lennon viimeistään syyskuussa 2019.

Miten Tokiossa liikutaan paikasta toiseen?

Tokiossa on erinomainen julkinen liikenne, jota täydennetään kisojen ajaksi lisäreiteillä ja -vuoroilla. Kaikkiin matkapaketteihin sisältyy julkisen liikenteen kortti, jolla voi käyttää metroja, busseja ja junia vapaasti koko matkan ajan. Myös taksit ovat kätevä ja kohtuuhintainen tapa liikkua Tokiossa ja liikenne toimii maailman suurimmassa kaupungissa hämmästyttävän jouhevasti. Naritan lentokenttä on melko kaukana (n. 1,5h) keskustasta. Matkapaketteihin voi lisätä halutessaan lentokenttäkuljetuksen bussilla suoraan hotellille.

Onko Tokiossa turvallista?

On. Tokio on kiistatta yksi maailman turvallisimmista suurkaupungeista. Olympialaisten aikaan turvallisuusjärjestelyt ovat vielä erityisen tiukat. Toki valtavasta kaupungista löytyy myös jännittäviä alueita ja vauhdikasta yöelämää mutta matkailija ei vahingossa eksy kujille joissa täytyisi olla huolissaan turvallisuudesta.

Minkälainen sää Tokiossa on kesällä?

Tilastojen mukaan hyvin helteinen. Lämpötila voi nousta jopa 40 asteeseen. Matkailijan on syytä pitää huoli riittävästä veden juonnista ja hakeutua varjoihin ja sisätiloihin välillä viilentymään.

Haluan nähdä Japania laajemmin kisamatkalla. Mitä vaihtoehtoja tähän on?

Ennen ja jälkeen Tokion kisaosuuden voi ja kannattaa matkustaa Japanissa muuallakin. Japanissa on hyvä junaverkosto, ja meno- tai paluulennon voi ottaa Tokion sijasta esimerkiksi Nagoyaan. Ilmoita matkapaketin varauksesi yhteydessä toiveista ja tarpeista matkan laajentamisesta Tokion ulkopuolelle niin olemme sinuun yhteydessä varauksen vahvistuttua.

Minkälaisia päiväretkiä ja muuta ohjelmaa kisamatkalla on?

Tokio on uskomattoman kiehtova kaupunki ja monipuolisesti vaikuttava kokemus kokeneellekin matkaajalle. Suurimmassa osassa matkapaketteja on yksi urheilulajeista vapaa päivä, jolloin voi tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai Elämysmatkojen järjestämillä päivä- ja puolipäiväretkillä. Päiväretkien ohjelma julkaistaan syksyllä 2019. Suomalaisittain kiinnostava erikoiskohde on olympialaisiin rakennettava Suomen olympiapaviljonki eli Metsä Paviljonki, joka nousee Suomen suurlähetystön alueelle. Kaikilla Elämysmatkojen asiakkailla on mahdollisuus vierailla tässä Suomen virallisessa hospitality housessa, joka kilpailee eri maiden vastaavien ”maatalojen” kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää olympialaisista, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: tokio2020@elamysmatkat.com