Finnairin Helsinki-Sapporo -reitin myötä Hokkaidon hiihtokohteet Niseko ja Tomamu ovat helposti saavutettavissa

Tulevalla kaudella lentoyhteydet Japanin hiihtokohteisiin ottavat jälleen harppauksen eteenpäin, kun Finnair avaa suoran yhteyden Helsingin ja Sapporon välille. Reitin myötä Hokkaidon hiihtokohteet kuten Niseko ja Tomamu ovat huomattavasti aiempaa helpommin saavutettavissa. Nyt on siis hyvä tilaisuus tehdä pitkäaikaisesta haaveesta totta, ja lähteä kokemaan Japanin puuterit. Mutta kenelle Japani oikeastaan sopii? Miksi Hokkaidolle kannattaa lähteä hiihtämään? Näihin kysymyksiin haimme vastauksia Nisekon kohdeoppaaltamme Hanne Mäkiseltä.

Hanne löysi tiensä Japaniin yhdeksän Alpeilla vietetyn kauden jälkeen, ja viimeiset vuodet ovat kuluneet Hokkaidon parhaita laskulinjoja metsästäessä. Hanne toivottaa Elämysmatkojen asiakkaat tervetulleeksi Nisekoon jälleen ensi kaudella.

Moi Hanne, minkälainen tausta sinulla on Japanista?

”Niseko on toiminut enimmäkseen tukikohtanani, josta olen käynyt paljon lähistön keskuksissa kuten Rusutsussa ja Kirorossa, mutta myös Keski- ja Pohjois-Hokkaidolla Tomamussa, Furanossa, Asahidakella, Kokusaissa, Tennessä jne. Myös skinnailua takamaastoissa on tullut tehtyä paljon”

Kenelle suosittelisit Nisekoa, tai Japania ylipäätään?

”Suosittelisin Japania kenelle tahansa puuterilunta kaipaavalle. Nisekossa aurinko ei välttämättä näyttäydy koko viikkona, mutta motiivina on maailman paras lumi! Hokkaidolla sataa normaalisti lunta jatkuvasti, joten tuoretta pyydaa pääsee pöllyttelemään miltei joka päivä. Japani ei kuitenkaan ole pelkkä laskukohde, vaan maa on todella mielenkiintoinen myös kulttuurinsa puolesta. Lisäksi herkullinen ruoka ja kuumat lähteet – eli onsenit – ovat piste iin päälle laskulomalla. Toki myös rinteiden ystäviä hemmotellaan; jäisiä rinteitä on Japanissa vaikea löytää.”

Minkälainen on Japanin hintataso?

”Japaniin voi lähteä monenlaisella budjetilla. Löytyy tosi kallista ja esimerkiksi ravintoloihin voi saada uppoamaan pitkän pennin, mutta voi myös säästää panostamalla take-away sushiin ja rahmen-illallisiin 🙂 Eri kohteissa saattaa olla melko erilainen hintataso riippuen asiakasmääristä, ja siitä miten suosittu kohde on. Japani ei mielestäni ole Suomea kalliimpi.”

Mitä vinkkejä antaisit ensimmäistä Japanin reissua suunnitteleville?

”Säästyy paljolta, kun tutustuu paikalliseen kulttuuriin jo ennen matkan alkua. Japanilaiset ovat yleensä äärimmäisen ystävällisiä ja kohteliaita, eivätkä huomauta edes turistille etikettivirheistä. Tässä maassa kuitenkin sääntöjen kunnioitus, ja kunnioittava käytös kaikessa ylipäätään on suuressa arvossa.”

Jos haaveissasi siintää hiihtomatka Japaniin, ole meihin yhteydessä, niin tehdään haaveista totta.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin, ja henkilökuntamme auttaa unelmiesi hiihtoreissun suunnittelussa. Hoidamme myös ryhmävaraukset ja räätälöidyt matkat, minne tahansa Japaniin.

Email: info@elamysmatkat.com
Puh: +3589 622 709 40

Elämysmatkojen viikkomatkat Japaniin kaudella 2019-2020:

Hakuba 26.12.2019-22.2.2020
Lähdöt torstaisin, paluu lauantaina (7 yötä kohteessa+lentokenttähotelli)

Myoko 15.1.-14.2.2020
Lähdöt keskiviikkoisin, paluu perjantaisin (7 yötä kohteessa+lentokenttähotelli)

Niseko 26.12.2019-14.2.2020
Lähdöt torstaisin, paluu perjantaina (7 yötä kohteessa)

Tomamu 13.-21.2.2020, viikko 8
Lähtö torstaina, paluu perjantaina (7 yötä kohteessa)