Näin toimit jos olet kiinnostunut olympialaisten matkapaketeista ja lipuista

Tokion kisajärjestäjä on myöntänyt Elämysmatkoille lippukiintiön Suomalaisia kisavieraita varten. Kisaorganisaatio ja KOK ovat määrittäneet jokaisesta maasta yhden toimijan toteuttamaan lipunmyyntiä tarkkaan määriteltyjen sääntöjen, hinnoittelun ja aikataulun mukaisesti. Yksinoikeusjärjestelmällä taataan tasavertainen kohtelu kaikille asiakkaille kaikissa olympialaisten osallistujamaissa. Lippujen jälleenmyynti kaikissa muodoissa on ankarasti kielletty ja Elämysmatkat lipunmyyjänä on velvollinen valvomaan, että liput päätyvät vain niille henkilöille ja tahoille, joille ne luovutetaan.

Tälle sivulle on koottu keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia koskien kisalippujen varaamista. Lue myös artikkeli koskien matkapakettien ja lippujen varaamista.

Olen kiinnostunut matkapaketeista ja lipuista, kuinka toimin?

Olemme varanneet suomalaisia kisavieraita varten hyvän valikoiman hotellihuoneita sekä kuljetus- ja opaspalveluja, ja koonneet valmiita olympiakisamatkapaketteja kiinnostavimpina ajankohtina. Paketteihin sisältyy valmiiksi liput kiinnostavimpiin lajeihin matkalle osuvina kisapäivinä. Varaamalla paketin varmistat liput näihin tapahtumiin. Lisäpalveluina voit liittää pakettiin lennot ja esimerkiksi päiväretkiä. Voit myös yhdistellä paketteja pidemmiksi jaksoiksi.

Miten voin hankkia lisälippuja matkapakettiin?

Voit täydentää matkapakettiasi lisälipuilla pakettiin sisältyvien lippujen lisäksi. Olemme varanneet valmiit kiintiöt lippuja eri lajeihin kunkin matkapaketin ajankohdalle. Näitä lippuja voit lisätä matkapakettiisi heti varauksen yhteydessä ja vahvistamme lippujen saatavuuden samalla kun vahvistamme matkapakettisi varauksen.

Mikäli haluat täydentää matkapakettia lipuilla, joita ei ole valmiina Suomeen allokoidussa lippukiintiössä, teemme lisälipputilauksen kisajärjestäjälle toivomistasi lisälipuista. Kisajärjestäjä käsittelee lisälipputilauksia saapumisjärjestyksessä ja vahvistaa lipputilaukset Elämysmatkoille. Vahvistamme kisajärjestäjän myöntämät lisäliput kootusti kaikille varaajille kerran kuukaudessa kisojen alkuun asti.

Mitä jos haluamani liput eivät ole saatavilla eikä kisajärjestäjä vahvista tekemääni lisälipputilausta?

Tokion olympialaisten lippujen kysyntä ylittää lippukapasiteetin etenkin suosituimpien lajien ja tapahtumien osalta. Me Elämysmatkoilla teemme kisapäivään asti parhaamme varmistaaksemme kaikille suomalaisille heidän toivomat kisaliput. Kisajärjestäjä vapauttaa lippuja myyntiin aivan kisapäiviin asti kun esimerkiksi kansainvälisten sponsorien tai muiden maiden olympiakomiteoiden lippukiintiöistä vapautuu lippuja. Emme voi taata kaikkien lippujen saatavuutta, mutta matkapakettien kisaohjelmaa täydentävät lipputilaukset ovat etusijalla kun lisälippuja varmistuu. Kisatiimimme on myös Tokiossa paikan päällä palvelemassa kisavieraita ja heiltä saa lisälippuja jopa saman päivän kisatapahtumiin.

Kuinka pitkäksi aikaa sitoudun odottamaan lisälipputilauksen toteutumista?

Jokainen Elämysmatkoille jätetty lisälipputilaus on sitova tammikuun 2020 loppuun asti. Jos kisajärjestäjä myöntää lisälipun, tilauksen tehnyt asiakas on sitoutunut ostamaan sen tuohon ajankohtaan asti. Kisajärjestäjä on sitoutunut vahvistamaan tai hylkäämään lipputilaukset tammikuun lopussa 2020.

Voinko ostaa lippuja suoraan kisajärjestäjältä?

Kisajärjestäjä (Tokyo 2020 Organizing Committee) myy lippuja vain japanilaisille asiakkaille kevääseen 2020 asti. Lipunmyynnin viimeisessä vaiheessa keväästä 2020 alkaen (tarkkaa päivämäärää ei ole ilmoitettu) kisajärjestäjän online-lipunmyynti avautuu kansainväliselle yleisölle. Tuolloin lippuja voi ostaa suoraan kisajärjestäjän verkkokaupasta VISA-kortilla, joka on KOK:n kansainvälinen yhteistyökumppani. Ei ole ennakkoon tietoa mitä lippuja ja kuinka suuria määriä kisajärjestäjä myy tässä viimeisessä vaiheessa, mutta on epätodennäköistä että kaikkia, etenkin korkean kysynnän lippuja, olisi saatavilla merkittäviä määriä tässä viimeisessä vaiheessa.

Voinko ostaa lippuja verkon kansainvälisistä lippukaupoista?

Lippujen jälleenmyynti ja lippujen käyttäminen muihin kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Japanin laissa on määritelty sanktiot lippujen mustan pörssin kaupalle – sekä myynnille että ostamiselle. Jokainen lippu on jäljitettävissä tietylle myyjälle, ja lipunmyyjällä – Elämysmatkat mukaan lukien – on vastuu ylläpitää rekisteriä jokaisesta myydystä lipusta. Jokainen olympialaisiin myyty lippu on näin ollen jäljitettävissä sen myyjälle ja alkuperäiselle ostajalle. Lippujen hankkiminen ei-virallisten kanavien kautta on edellä kuvatun järjestelmän ja Japanin lainsäädännön vuoksi hyvin riskialtista.

Mitä liput maksavat?

Lippujen hinnat vaihtelevat merkittävästi muutamasta kympistä yli 2000 euroon. Edullisia lippuja on myynnissä huomattava määrä eri lajien alkukarsintoihin. Myös lippukategoria vaikuttaa hintatasoon, kategorioiden sijaintiin katsomoissa pääset tutustumaan alla löytyvästä linkistä. Avajaiset, päättäjäiset, eri lajien finaalitapahtumat ja etenkin yleisurheilun, uinnin ja voimistelun mitalitapahtumat ovat arvokkaimpia tapahtumia. Lippujen hinta jakautuu perushintaan (ns. face value) sekä kisajärjestäjän määrittämään käsittelymaksuun, joka on max 20% lipun hinnasta, mutta kuitenkin korkeintaan 6000 jeniä eli n. 47€. Lippujen hinnoittelu on sama kaikkialla maailmassa. Lippujen hinnat sisältyvät matkapakettien kokonaishintaan.

TUTUSTU MATKAPAKETTEIHIN >>

Jos sinulla on kysyttävää olympialaisista, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: tokio2020@elamysmatkat.com