Näin toimit jos olet kiinnostunut vain Olympialipuista

Tokion kisajärjestäjä on myöntänyt Elämysmatkoille lippukiintiön Suomalaisia kisavieraita varten. Kisaorganisaatio ja KOK ovat määrittäneet jokaisesta maasta yhden toimijan toteuttamaan lipunmyyntiä tarkkaan määriteltyjen sääntöjen, hinnoittelun ja aikataulun mukaisesti. Yksinoikeusjärjestelmällä taataan tasavertainen kohtelu kaikille asiakkaille kaikissa olympialaisten osallistujamaissa. Lippujen jälleenmyynti kaikissa muodoissa on ankarasti kielletty ja Elämysmatkat lipunmyyjänä on velvollinen valvomaan että liput päätyvät vain niille henkilöille ja tahoille joille ne luovutetaan.

Tälle sivulle on koottu keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia koskien kisalippujen varaamista. Lue myös artikkeli koskien matkapakettien ja lippujen varaamista.

Olen kiinnostunut pelkistä lipuista, kuinka toimin?

Olympialaisten kansainvälinen lipunmyynti alkaa heinäkuussa kisajärjestäjän myöhemmin tarkentamana ajankohtana. Ennen lipunmyynnin aloitusta on käynnissä ennakkovarausjakso, jonka aikana viralliset lipunmyyjät saavat jakaa tietoa tulevasta lipunmyynnistä ja kerätä ennakkoilmoittautumisia matkapaketeista kiinnostuneista asiakkaista.

Miten voin ostaa pelkkiä lippuja myynnin alettua?

Elämysmatkat avaa lipunmyyntijärjestelmän heinäkuussa kun kisajärjestäjä myöntää tähän luvan. Lipunmyynnin alettua voit tehdä lipputilauksen haluamiisi lajeihin verkkolomakkeella. Elämysmatkat käsittelee lipputilaukset kootusti ja allokoi tilauksille heti ne liput jotka ovat valmiina Suomen lippukiintiössä. Niistä lipuista, joita ei ole valmiina lippukiintiössä, tehdään lisätilaus kisajärjestäjälle. Kisajärjestäjä käsittelee tilaukset ja vahvistaa Elämysmatkoille lisätilaukset. Elämysmatkat vahvistaa lipputilaukset asiakkaille kootusti kerran kuukaudessa kisojen alkuun asti.

Miten todennäköistä on että saan haluamani liput?

Lippujen kysyntä vaihtelee huomattavasti lajista ja kisasta toiseen. Kysyntä ylittää lippumäärän paikoin moninkertaisesti joten on todennäköistä että kaikkia lipputarpeita ei pystytä täyttämään. Kisajärjestäjälle tehtyjen lipputilausten käsittelyajat ovat paikoin pitkiä, mutta lippuja voi vapautua myyntiin hyvinkin lähellä kisoja. Aiempien kisojen kokemuksen ja kisajärjestäjän antamien tietojen perusteella voi sanoa että mitä aiemmassa vaiheessa lipputilauksen tekee, sitä parempi mahdollisuus on saada haluamansa liput.

Kuinka pitkäksi aikaa sitoudun odottamaan lisälipputilauksen toteutumista?

Jokainen Elämysmatkoille jätetty lisälipputilaus on sitova tammikuun 2020 loppuun asti. Jos kisajärjestäjä myöntää lisälipun, tilauksen tehnyt asiakas on sitoutunut ostamaan sen tuohon ajankohtaan asti. Kisajärjestäjä on sitoutunut vahvistamaan tai hylkäämään lipputilaukset tammikuun lopussa 2020.

Kuinka paljon lippuja voin ostaa kerralla?

Lippujen myyntimäärä yhdelle asiakkaalle on rajattu neljään lippuun per tapahtuma. Lipputilauksen yhteydessä on ilmoitettava henkilöiden nimet joille liput ostetaan. Jos seurueessasi on yli neljä henkeä, toinen yhteyshenkilö voi ostaa seuraavat neljä lippua. Jokaiselle lipulle tulee tällöinkin nimetä loppukäyttäjä.

Voinko ostaa lippuja suoraan Japanista kisajärjestäjältä?

Kisajärjestäjä myy lippuja vain japanilaisille asiakkaille kevääseen 2020 asti. Lipunmyynnin viimeisessä vaiheessa keväästä 2020 alkaen (tarkkaa päivämäärää ei ole ilmoitettu) kisajärjestäjän lipunmyynti avautuu kansainväliselle yleisölle. Tuolloin lippuja voi ostaa suoraan kisajärjestäjän verkkokaupasta VISA-kortilla, joka on KOK:n kansainvälinen yhteistyökumppani. Ei ole ennakkoon tietoa mitä lippuja ja kuinka suuria määriä kisajärjestäjä myy tässä viimeisessä vaiheessa, mutta on epätodennäköistä että kaikkia, etenkin korkean kysynnän lippuja, olisi saatavilla merkittäviä määriä tässä viimeisessä vaiheessa.

Voinko ostaa lippuja verkon kansainvälisistä lippukaupoista?

Lippujen jälleenmyynti ja lippujen käyttäminen muihin kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Japanin laissa on määritelty ankarat sanktiot lippujen mustan pörssin kaupalle – sekä myynnille että ostamiselle. Jokainen lippu on jäljitettävissä tietylle myyjälle, ja lipunmyyjällä – Elämysmatkat mukaan lukien – on vastuu ylläpitää rekisteriä jokaisesta myydystä lipusta. Jokainen olympialaisiin myyty lippu on näin ollen jäljitettävissä sen myyjälle ja alkuperäiselle ostajalle. Lippujen hankkiminen ei-virallisten kanavien kautta on edellä kuvatun järjestelmän ja Japanin lainsäädännön vuoksi hyvin riskialtista.

Mitä liput maksavat?

Lippujen hinnat vaihtelevat merkittävästi muutamasta kympistä yli 2000 euroon. Edullisia lippuja on myynnissä huomattava määrä eri lajien alkukarsintoihin. Avajaiset, päättäjäiset, eri lajien finaalitapahtumat ja etenkin yleisurheilun, uinnin ja voimistelun mitalitapahtumat ovat arvokkaimpia tapahtumia. Lippujen hinta jakautuu ns. face valueen sekä kisajärjestäjän määrittämään käsittelymaksuun, joka on 20% lipun hinnasta, mutta kuitenkin korkeintaan 6000 jeniä eli n. 47€. Tokio 2020 kisajärjestäjä määrittää lippujen hinnoittelun samoilla periaatteilla kaikkialla maailmassa.

Katso kaikki matkapaketit >>