Näin toimit jos olet kiinnostunut vain Olympialipuista

Tokion kisajärjestäjä on myöntänyt Elämysmatkoille lippukiintiön Suomalaisia kisavieraita varten. Kisaorganisaatio ja KOK ovat määrittäneet jokaisesta maasta yhden toimijan toteuttamaan lipunmyyntiä tarkkaan määriteltyjen sääntöjen, hinnoittelun ja aikataulun mukaisesti. Yksinoikeusjärjestelmällä taataan tasavertainen kohtelu kaikille asiakkaille kaikissa olympialaisten osallistujamaissa. Lippujen jälleenmyynti kaikissa muodoissa on ankarasti kielletty ja Elämysmatkat lipunmyyjänä on velvollinen valvomaan, että liput päätyvät vain niille henkilöille ja tahoille, joille ne luovutetaan.

Tälle sivulle on koottu keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia koskien kisalippujen varaamista. Lue myös artikkeli koskien matkapakettien ja lippujen varaamista.

Koska lipunmyynti alkaa ja miten voin ostaa haluamani liput?

Elämysmatkat avasi lipunmyyntijärjestelmän verkkosivuillaan 15.7. Myyntiin vapautettiin kaikki kisajärjestäjän Suomeen allokoimat liput, joita ei ole ennakkovarattu matkapaketin varanneille asiakkaille. Liput myytiin tai varattiin loppuun kolmen viikon aikana. Lippukauppa avataan uudelleen kun kisajärjestäjä allokoi lisää lippuja myyntiin Suomeen.

Lippuostokset tehdään verkkokaupassa ja saatavilla olevat lajit ja lippukategoriat päivittyvät reaaliaikaisesti. Liput maksetaan ostoksen yhteydessä. Maksutapoina ovat yleisimmät luottokortit (VISA, Mastercard, Amex) sekä nettipankki.

Mitä lippuja on saatavilla?

Kisajärjestäjä allokoi Suomeen laajan valikoiman lippuja eri lajeihin painottaen niitä lajeja, joissa voi odottaa suomalaisedustusta. Kaikki saatavilla olevat liput ovat nähtävillä verkkokaupassa. Suomen lippuallokaatio on toistaiseksi loppuunvarattu. Useissa suomalaisia kiinnostavissa lajeissa lippujen kysyntä on moninkertainen Suomen lippuallokaatioon nähden.

Elämysmatkat on asettanut kisajärjestäjälle lisätilauksia useisiin lajeihin. Kisajärjestäjä allokoi lisää lippuja eri maihin näiden tilausten perusteella.

Sitä mukaa kun kisajärjestäjä allokoi lisää lippuja Suomeen, täydennämme saatavilla olevat liput verkkokauppaan. Lisäyksiä tehdään suuremmissa erissä ja ilmoitamme uutiskirjeen tilanneille asiakkaille lipputäydennyksistä etukäteen. Jos haluat tiedon sähköpostiisi kun lisää lippuja vapautuu myyntiin, lähetä yhteystietosi osoitteeseen tokio2020@elamysmatkat.com.

Tilausten käsittelyajat ovat paikoin pitkiä, mutta lippuja voi vapautua myyntiin hyvinkin lähellä kisoja. Kansainvälisesti lippujen kysyntä ylittää lippumäärän paikoin moninkertaisesti, joten kaikkia lipputarpeita ei pystytä täyttämään.

Haluamani lippu ei ole saatavilla, kuinka toimin?

Elämysmatkat tekee kisajärjestäjälle lisätilauksia lipuista kysynnän mukaan. Kaikkiin laajasti suomalaisia kiinnostaviin lajeihin (esimerkiksi yleisurheilu, voimistelu, uinti) on tehty huomattavat lisälipputilaukset jotka ovat kisajärjestäjän käsittelyssä.

Kaikki lippusaatavuudet päivitetään verkkokauppaan sitä mukaa kun lippuja vapautuu myyntiin. Elämysmatkat tekee lisätilauksia yksittäisistä lipuista ja lajeista vain matkapaketin tai majoituspaketin varanneille asiakkaille.

Mikäli haluat hankkia pelkät liput ilman majoitusta, voit ilmoittaa liput joista olet kiinnostunut sekä yhteystietosi meille (tokio2020@elamysmatkat.com). Otamme kaikki lipputoiveet huomioon kun teemme lisätilauksia kisajärjestäjälle. Huomaathan, että kisajärjestäjä päättää lippujen allokoinnista. Elämysmatkat ei takaa lippujen toimitusta ennen kun liput on allokoitu Suomeen.

Kuinka paljon lippuja voin ostaa kerralla?

Lippujen myyntimäärä yhdelle asiakkaalle on rajattu neljään lippuun per tapahtuma. Oston yhteydessä on ilmoitettava henkilöiden nimet joille liput ostetaan. Jos seurueessasi on yli neljä henkeä, toinen yhteyshenkilö voi ostaa seuraavat neljä lippua. Jokaiselle lipulle tulee tällöinkin nimetä loppukäyttäjä.

Voinko ostaa lippuja suoraan Japanista kisajärjestäjältä?

Kisajärjestäjä myy lippuja vain japanilaisille asiakkaille kevääseen 2020 asti. Lipunmyynnin viimeisessä vaiheessa keväästä 2020 alkaen (tarkkaa päivämäärää ei ole ilmoitettu) kisajärjestäjän lipunmyynti avautuu kansainväliselle yleisölle. Tuolloin lippuja voi ostaa suoraan kisajärjestäjän verkkokaupasta VISA-kortilla, joka on KOK:n kansainvälinen yhteistyökumppani. Ei ole ennakkoon tietoa mitä lippuja ja kuinka suuria määriä kisajärjestäjä myy viimeisessä vaiheessa, mutta on epätodennäköistä että kaikkia, etenkin korkean kysynnän lippuja, olisi saatavilla merkittäviä määriä tässä viimeisessä vaiheessa.

Voinko ostaa lippuja verkon kansainvälisistä lippukaupoista?

Lippujen jälleenmyynti ja lippujen käyttäminen muihin kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Japanin laissa on määritelty ankarat sanktiot lippujen mustan pörssin kaupalle – sekä myynnille että ostamiselle. Jokainen lippu on jäljitettävissä tietylle myyjälle, ja lipunmyyjällä – Elämysmatkat mukaan lukien – on vastuu ylläpitää rekisteriä jokaisesta myydystä lipusta. Jokainen olympialaisiin myyty lippu on näin ollen jäljitettävissä sen myyjälle ja alkuperäiselle ostajalle. Lippujen hankkiminen ei-virallisten kanavien kautta on edellä kuvatun järjestelmän ja Japanin lainsäädännön vuoksi hyvin riskialtista.

Mitä liput maksavat?

Lippujen hinnat vaihtelevat merkittävästi muutamasta kympistä yli 2000 euroon. Edullisia lippuja on myynnissä huomattava määrä eri lajien alkukarsintoihin. Myös lippukategoria vaikuttaa hintatasoon, kategorioiden sijaintiin katsomoissa pääset tutustumaan alla löytyvästä linkistä. Avajaiset, päättäjäiset, eri lajien finaalitapahtumat ja etenkin yleisurheilun, uinnin ja voimistelun mitalitapahtumat ovat arvokkaimpia tapahtumia. Lippujen hinta jakautuu ns. face valueen sekä kisajärjestäjän määrittämään käsittelymaksuun, joka on 20% lipun hinnasta, mutta kuitenkin korkeintaan 6000 jeniä eli n. 50€. Tokio 2020 kisajärjestäjä määrittää lippujen hinnoittelun samoilla periaatteilla kaikkialla maailmassa.

VIRALLINEN LIPPUHINNASTO

Katso kaikki matkapaketit >>

Jos sinulla on kysyttävää olympialaisista, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: tokio2020@elamysmatkat.com