Railot ja seracit

Monet off-piste laskut ennenkaikkea Alpeilla ovat ainakin osittain jäätiköillä. Jäätikköalueilla on aina vaaroja joita suomalaiset tuntevat keskimäärin varsin huonosti koska Suomessa ei jäätiköitä ole.

Suurin vaara jäätiköillä liikuttaessa on railot joihin voi tippua. Kesäisin osa jäätiköistä ovat ns “kuivia jäätiköitä” eli niiden päällä ei ole lunta. Tällöin railoihin tippumisen vaara ei ole yhtä suuri kuin talvella, sillä railot ovat näkyvillä. Talvisin kaikilla jäätiköillä on lunta päällä (ja myös kesäisin suurilla osilla jäätiköitä) joten railoja ei näe. Railot voivat olla jopa n. 40-50 metriä syviä joten railoon tippuminen on aina erittäin vaarallista.

Suksilla liikuttaessa paino jakautuu hieman isommalle alueelle ja tasaisemmin kuin jalkaisin liikuttaessa joten sukset ovat tässä mielessä hieman turvallisempi liikkumistapa. Mutta myös suksilla liikuttaessa sattuu paljon onnettomuuksia joten on tärkeätä varustautua oikein ja käyttää turvavarusteita jos on olemassa pienikin railoriski.

Olennaisin asia lumisilla jäätiköillä liikuttaessa on, että kaikki ryhmän jäsenet ovat valjaissa ja valjaat kiinni köydessä. Mitä vähemmän ryhmässä on jäseniä ja mitä vaarallisemmat olosuhteet ovat sitä pitempi pitäisi olla etäisyys ryhmän jäsenten välillä. Jos ryhmässä on esim. 4-5 jäsentä niin etäisyys pitäisi olla vähintään n. 10 metriä. Liikuttaessa köyden pitää olla suhteellisen tiukkana koko ajan. Jos köysistön jäsen tippuu railoon ja köydessä on löysää niin tippujan vauhti kasvaa nopeasti niin suureksi, että sitä on hyvin vaikea pysäyttää.

Jäätiköt liikkuvat tavallisesti 10cm – 1/2 metriä vuodessa joten railot ovat usein suunnilleen samoissa paikoissa. Mutta luonnollisesti joskus syntyy uusia railoja ja sen takia jäätiköillä pitää aina olla erittäin varovainen vaikka liikkuisikin vanhoissa tutuissa maisemissa.

Perusperiaate turvallisessa jäätiköllä liikkumisessa on se, että ollaan tarpeeksi aikaisin päivästä liikenteessä. Varsinkin kesällä ja keväällä, kun aurinko lämmittää, niin railojen yli menevät lumisillat pehmenevät ja alkavat pettää. Aamulla ne ovat jäässä joten ne kantavat hiihtäjän ja kävelijän paremmin. Alkutalvesta tällä ei ole niin suurta merkitystä kun auringon vaikutus ei ole niin suuri. Mutta toisaalta taas alkutalvesta monet jäätiköt ovat yleisesti ottaen vaarallisempia kun lunta ei ole vielä satanut niin paljoa, että railot olisivat kunnolla peittyneet.

Varsinaista railopelastusta ei tässä tekstissä voi lyhyesti käsitellä niin, että siitä olisi todellisen tilanteen kannalta oleellista hyötyä. Suosittelemme hankkimaan kirjallisuuttaa asiasta ja opettelemaan avainasiat perusteellisesti ennen jäätiköille menemistä. Parhaiten asiat tietenkin oppii ammattioppaan jäätikkökurssilla.

Myoko, Japani. Puuteriparatiisi.

KUINKA VOIN AUTTAA?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiantuntijamme ovat käytettävissänne.

(09) 622 70 940

info@elamysmatkat.com