Alppien kestosuosikit

Talvella 2017-2108 Elämysmatkat vie asiakkaansa neljään Alppien huippukohteeseen. Viikon reissuja järjestetään Sveitsissä LAAXiin ja Engelbergiin, joiden lisäksi saatavilla on myös Itävallan Zillertal sekä kestosuosikki Verbier. Laskettavaa löytyy kaikille tasoille ja palvelutaso on taattua Eurooppaa.

LAAX

LAAXin keskus Sveitsin Graubündenissa tarjoaa loistavat laskumahdollisuudet kaikentasoisille laskijoille. Sveitsin suurin yhtenäinen hiihtoalue koostuu kolmesta alppikylästä: Laaxista, Flimsistä ja Falerasta ja houkuttelee paikalle lapsiperheitä, vapaalaskijoita ja loistavan parkin vuoksi myös lumilautailun maailmantähtiä. Modernin laskettelukeskuksen yhteydestä löytyy laskettelun lisäksi lähes 60 kilometrin mittainen maastohiihtolatuverkosto aivan majoitusten tuntumassa.

Yli 70% rinteistä sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa, joten lumivarmuus on korkealla tasolla jo alkukaudesta. Rento ilmapiiri ja talven lukuisat tapahtumat sekä konsertit takaavat sen, että lomalla pääsee nauttimaan myös rinteiden ulkopuolisista aktiviteeteista. Palvelutaso on Sveitsinkin mittapuulla korkea ja välimatkat kylän sisällä ovat lyhyet. Naapurikyliin siirtyminen tapahtuu kätevästi busseilla tai muutaman rinteen kautta hiihtohisseillä. LAAX on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi Sveitsin houkuttelevimmista kohteista, mutta ruuhkat eivät täällä vielä häiritse.


KATSO LAAX-TARJOUS VERKKOKAUPASSA >>


 

Engelberg

Keski-Sveitsin Obwaldenin kantoniin kilometrin korkeuteen vuonna 1120 perustetun benediktiläisluostarin munkit nimittivät löytämänsä alueen aikoinaan enkelten vuoreksi eli Engelbergiksi. Luostarissa asuu ja työskentelee yhä kolmisenkymmentä munkkia ja sen ympärille on kasvanut yksi Alppien parhaista laskettelukeskuksista.

Rauhallinen alppikylä sopii hyvin niin tiukempaan pujotteluun kuin lapsiperheiden rauhallisempaan lasketteluun. Alppien lumivarmimman keskuksen hiihtokoulut pitävät huolta perheen pienimmistä, kun vanhemmat nauttivat vauhdikkaimmista rinteistä. Engelbergin maalauksellinen keskusta on rauhoitettu jalankulkijoille ja aistittavissa on yhä kylän yli tuhatvuotinen historia.

Kylä on kahden hiihtoalueen, Titliksen ja Brunnin, välissä. Titlis-vuoren jäätikkö on yksi Keski-Sveitsin korkeimpia, mikä tarjoaa mahdollisuuden hiihtää yli kolmessa kilometrissä. Aurinkoinen Brunni sopii taas leppoisempaan kurvailuun. Alueelta toiselle pääsee muutamassa minuutissa kylän läpi kulkevalla hiihtobussilla. Näiden kahden päähiihtoalueen lisäksi keskuksesta löytyvät suhteellisen tasaiset Gerschinalpin ja Unterübseen hiihtoalueet, jotka soveltuvat hyvin aloittelijoille.

Tarjolla on laskettelun lisäksi monia muita talviurheilulajeja, ja luostarissa toimii yleisölle avoinna oleva juustola, jossa maitoa jalostetaan jalompaan muotoon ikivanhojen reseptien mukaisesti. Engelbergiin tullaan ennen kaikkea viettämään rentouttavaa lomaa hyvän hiihdon ja upeiden maisemien keskelle. Iltaelämä kylässä on rauhallista, joskin perinteistä after ski -tunnelmaa löytyy halukkaille joka ilta.

Zillertal

Zillertal on laaja laskettelualue, joka tarjoaa kaiken kaikkiaan lähes 700 rinnekilometriä – siis enemmän kuin riittävästi reippaan hiihtoloman tarpeita varten! Zillertalin alue valittiin Itävallan parhaaksi hiihtoalueeksi vuonna 2011, joten tarjolla on hyvin hoidettuja rinteitä, joissa laskeminen on suuri nautinto!

Mayrhofenin kylä on Zillertalin alueen sydän, joka on kahden laakson, Tuxin ja Zillerin risteyskohdassa. Tuxin laakso sijaitsee 850 – 3250 metrin korkeudessa ja tarjoaa monipuolisia hiihtomahdollisuuksia leppoisista rinteistä aina Hintertuxin jäätikön majesteettisiin maisemiin. Hintertuxin jäätikkö on myös Itävallan ainut hiihtoalue, joka on auki ympäri vuoden ja sen 86 hyvin hoidettua rinnettä takaavat sen, että kesälläkään aika ei tule hiihtokansalle pitkäksi. Zillerin laakson hiihtoalue puolestaan rajoittuu toisessa päässä Mayrhofeniin ja toisessa Fügenin alueeseen. Näiden alueiden välimatka toisistaan on noin 25 km ja väliin mahtuu niin hyvin hoidettuja rinteitä koko perheelle, leppoisia metsäpätkiä sekä vauhdikkaita laskuja kokeneemmille laskijoille. Lisäksi palvelut ovat itävaltalaiseen tyylin kohdallaan: Schnitzeliä tai Apfelstrudelia ei tarvitse kauaa etisiä, vaan lukuisat rinneravintolat palvelevat nälkäisiä ja janoisia laskijoita.

Mayrhofenin kylä on oivallinen tukikohta sen ympärillä olevan hiihtomaailman tutkimiseen. Kylästä pääsee helposti eri keskuksiin alueen hiihtobussiverkoston avulla. Mayrhofenissa on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja – ja ennen kaikkea iso annos perinteistä itävaltalaista alppitunnelmaa. Pitkän hiihtopäivän jälkeen on mukava rentoutua after-skin ja herkullisen ruoan ääressä, ja illan päätteeksi pään voi kallistaa mukavasti kodikkaan pensionaatin tai hotellin sängyn tyynyyn – ehkä väsyneenä, mutta varmasti onnellisena!

Verbier

Valais’n Kantonissa sijaitseva Verbier on ollut Elämysmatkojen alppipäämaja jo yli 20 vuoden ajan. Paitsi elämysmatkaajat, myös Euroopan kuninkaalliset ovat aina viihtyneet Verbierin maisemissa. 3300 metriseltä Mont Fortilta voi ihailla huikeita näkymiä Matterhornille ja Mont Blancille. Elämysmatkojen asiakkaat ovat rankanneet Verbierin ylivoimaiseksi ykköskohteeksi Alpeilla.

Verbier on osa neljän laakson, Les 4 Valléesin, kokonaisuutta. Laaksojen keskuksiin käy kaikkiin yksi ja sama hissilippu – laskettavaa on yhteensä yli 400 kilometriä! Verbier houkuttelee kokeneempia hiihtäjiä vaativien rinteiden ja legendaaristen offareiden ansiosta, mutta helpompiakin rinteitä löytyy. Valtava rinnevalikoima tarjoaa laskettavaa niin paljon, että samoja rinteitä ei viikon aikana moneen kertaan koluta. Kokeneemmat hiihtäjät suuntaavat suksensa mielellään legendaarisiin offpistelaskuihin kuten Stairway to Heaveniin, Hidden Valleyhin, Banana Couloiriin tai Backsidelle.

Tiukan laskupäivän jälkeen maistuu huurteinen Medran-hissin ala-aseman vieressä Pub Mont Fortin terassilla. Tänne kerääntyvät niin vapaalaskijat kuin tavalliset pulliaisetkin lennättämään hylsyjä päivän laskutapahtumista. Kun lihakset ovat vertyneet tuopposen ääressä, on aika suunnatta Verpparin vauhdikkaaseen yöelämään. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa Casbah, Farinet ja Wonderbar. Verbierin ainoa miinuspuoli on korkea hintataso. Majoitusvaihtoehdoista suosituimpia ovatkin kohtuuhintaiset huoneistot, joissa voi kokkailla omat ruoat. Kauden 2015-2016 Verbierin reissut toteutetaan self-drive periaatteella, eli Elämysmatkojen asiakkailla on viikon ajan käytössä oma auto.

LAAX: Riders Palace ja Rocksresort

Lyhyen kävelymatkan päässä ala-asemalta sijaitseva Riders Palace sopii niin pariskunnille, kaveriporukoille kuin yksittäisille matkaajille. Hotellissa on huonevaihtoehtoja edullisista dormeista tyylikkäisiin sviitteihin ja kävelymatkan päästä löytyy useita ravintoloita, kauppoja ja after ski -paikkoja. Riders Palace on rennon ilmapiirinsä ja loistavan sijaintinsa vuoksi myös ammattilaskijoiden ykkösvalinta LAAX:ssa. Majoitukseen kuuluu aamiainen ja ilmainen Wi-Fi.

Rocksresort on loistavan lokaationsa ja tilavien huoneistojensa vuoksi paras vaihtoehto erityisesti perheille ja isommille kaveriporukoille. Aivan hissien vieressä sijaitseva design -huoneistohotelli mahdollistaa vaivattoman liikkumisen rinteisiin ja naapurista löytyy lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Tyylikkäissä huoneistoissa on 1-4 makuuhuonetta ja voit nauttia hotellin loistavista palveluista, joihin kuuluu mm. spa, lastenhoito ja ilmainen Wi-Fi. Oma auto on mahdollista ajaa kätevästi hotellin alla sijaitsevaan parkkihalliin.

Engelberg: Hotel Terrace

Vuorenrinteellä sijaitseva Hotel Terrace on vuonna 1904 rakennettu hyvää keskitasoa oleva perinteikäs alppihotelli. Näköalapaikalla sijaitsevassa suuressa hotellissa on yhteensä 230 huonetta, suuri ravintola, modernit konferenssitilat sekä sauna vieraiden käyttöön. Kaunis päärakennus sijaitsee rinteessä hieman kylän yläpuolella. Keskusta on lyhyen kävelymatkan päässä, ja lisäksi hotellilla on vieraita varten oma kylän ja hotellin väliä kulkeva hissi. Päähissiasemalle kulkee kylästä ilmainen bussi.

Hotellissa on saunaosasto, joka on auki päivittäin klo 16-20. Lisäksi hotellissa on ravintola ja kaksi baaria. Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen ja hissiliput (1 hissilippu/hlö/ei voimassa tulopäivänä). Puolihoito on mahdollinen lisämaksusta (30 euroa/vrk/aikuinen ja 15 euroa/vrk/6-15 vuotias).

Matka-aika hinta
7 vrk alk. 1090€

Hinnat ovat per henkilö hintoja ja voimassa silloin, kun huoneessa majoittuu 2-4 henkeä. Hinnat voimassa paikka- ja lentovaraustilanteen mukaan.

Verbier: huoneisto + auto -paketit

Verbierissä on majoituksissa valinnanvaraa edullisista huoneistoista korkeatasoisiin huippuhotelleihin.

Voit pyytää tarjouksen oheisella varauskyselylomakkeella sinulle sopivasta majoitustyypistä. Tarjoukset tehdään räätälöidysti ryhmän tarpeiden ja koon mukaan. Kerro yhteydenotossa minkä tasoinen huoneisto ja kuinka monelle hengelle niin etsimme teille parhaiten sopivan majoituksen.

  • Pienet huoneistot 2-4 hengelle
  • Keskikokoiset huoneistot 4-8 hengelle
  • Suuret huoneistot yli 8 hengen ryhmille

Verbierin viikkoon kuuluu myös autonvuokra. Ilmoita varauslomakkeella myös toiveesi tyypistä/kokoluokasta, niin kokoamme sopivan paketin.

Matkustusinfo

Hinnat sisältävät: 

  • Suorat reittilennot
  • Majoituksen (7yötä) valitussa hotellissa aamiaisella tai puolihoidolla
  • auton vuokran 7 vrk (Verbier)

Kysy lapsialennuksen hintoja erikseen. Lapsialennus saatavilla alle 12-vuotiaille.

Hinnat ovat per hlö hintoja sen mukaan, että huoneessa on hinnastossa ilmoitettu määrä henkilöitä. Jos henkilömäärä vaihtuu, muuttuu hinta. Hinnat voimassa paikka- ja lentovaraustilanteen mukaan.