Asuntoauton vuokraus Alpeilla

Elämysmatkat vuokraa edullisesti tasokkaita asuntoautoja Suomessa ja Alpeilla. Kesällä auton saa alle pääkaupunkiseudulta ja talvella kaikilta tärkeimmiltä lentokentiltä Alpeilla.

Laadukas, talvikäyttöinen asuntoauto on talvella lyömätön kulkuväline puuterinmetsästäjälle, pienille kaveriporukoille ja perheille. Elämysmatkojen vuokrapalvelu on yksinkertainen: toimitamme auton haluamallesi lentokentälle täysin varusteltuna ja tankki täynnä. Suomalainen yhteyshenkilömme on sinua vastassa kentällä ja tulee vastaanottamaan auton kentälle vuokra-ajan päätteeksi. Vuokra-ajan voi sopia sinun lentoaikataulusi mukaan ja kuljettamiseen riittää tavallinen B-ajokortti. Autot on valittu ja varusteltu laskettelua silmällä pitäen, joten esimerkiksi suksien ja lumilautojen kuljettamiseen on riittävästi tilaa ja autot pysyvät lämpiminä kylmälläkin kelillä.

Vuokrakäytössä olevat asuntoautot ovat uusia 2011/2012/2013 -mallisia ja ne ovat vuokrattavissa Keski-Euroopassa ajalla talvisin ja Suomessa kesäisin.
Autojen varustelu:

 • Isot 6kw lämmittimet (talvella ehdottoman tarpeelliset)
 • Suihku ja wc
 • Makuupaikat 4-6hlö, käytännössä asuttaessa 4hlö
 • Abs, airbag, vakionopeuden säädin
 • Ajo-oikeus B-kortilla 100km/h
 • CD-soitin
 • Ilmastointi
 • Hyvä keittiövarustelu: aterimet, astiat, kattilat jne.
 • Liinavaatteet, tyynyt, peitot, lakanat
 • Kaasupullo x 2
 • Kitkarenkaat ja lumiketjut
 • Iso tavaratila erillisellä suksi-/lautatelineellä
 • Navigaattori

Asuntoautoon liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

K: Minkälaiseen käyttöön asuntoautot sopivat? 

V: Autot ovat uusia ja hyvin talvikäyttöön varusteltuja. Parhaiten autot sopivat eri kohteiden kiertämiseen ja majoittumiseen vaikka viikoksi kerrallaan. Hyväksi havaittu vaihtoehto on yöpyä välillä mukavasti majataloissa tai hotelleissa ja välillä asuntoautossa matkareitistä ja pysähdysten pituudesta riippuen. Autoissa on vakiovarusteena navigaattori helpottamassa matkantekoa.

K: Miten Alpeilla suhtaudutaan asuntoautolla liikkuviin lomalaisiin?

V: Alpeilla asuntoautolla liikkuviin lomalaisiin suhtaudutaan hyvin. Monilla huoltoasemilla ja moottoriteiden varsilla olevilla taukopaikoilla on suihkut ja muita matkailijaa helpottavia palveluita. Pysäköintisääntöjen ja maalaisjärjen puitteissa yöpymispaikkavaihtoehtoja löytyy lähes joka kylästä ja kaupungista.

K: Onko autoissa oma sähkön- ja lämmönlähde? 

V: Kyllä, autot ovat lyhyillä matkoilla sähkön ja lämmön suhteen omavaraisia. Kaikissa autoissa on aggregaatti, joka toimii bensalla ja takaa auton sähköiset toiminnot. Kaasu puolestaan toimii lämmönlähteenä. Autoihin varataan matkan pituuden mukaan tarvittava määrä kaasupulloja.

Autoissa on sisällä mittarit, joista näkee akkujen varauksen. Autoissa on integroitu aggregaatti, eli sisältä nappia painamalla aggregaatti käynnistyy ja alkaa tuottamaan 230v sähkövirtaa, jolloin kaikki normaalit kodinkoneet, kannettavat tietokoneet jne. toimivat suoraan auton pistokkeista.

K: Voinko maksaa omavastuun pienennyksen etukäteen?

V: Omavastuun pienennyksen voi maksaa etukäteen varauksenteon yhteydessä tai paikan päällä autoa noudettaessa. Omavastuun pienennyksen hinta on 20 eur/vrk ja omavastuun osuudeksi jää pienennyksen jälkeen 400 eur.

K: Mitä maksaa lisäkuljettaja?

V: Lisäkuljettajan hinta on 20 eur/kuljettaja ja maksun voi maksaa joko etukäteen varauksenteon yhteydessä tai paikan päällä autoa noudettaessa.

K: Kuinka monta kaasupulloa sisältyy vuokran hintaan?

V: Vuokran hintaan sisältyy kaksi kaasupulloa. Mikäli vuokra-aika on pitkä, kannattaa varauksenteon yhteydessä varata lisäkaasupulloja. Lisäkaasupullon hinta on 40 eur/pullo ja mikäli ne palautetaan käyttämättöminä, hyvitetään hinta takaisin asiakkaalle. Lisäkaasupulloja kannattaa varata mukaan jo lähtiessä, sillä eri maissa kaasupullot ovat eri kierteillä ja näin ollen niiden hankkiminen voi olla kesken matkaa haastavaa. Saksassa ja Itävallassa pullot sopivat suoraan autoon, mutta Sveitsissä, Ranskassa ja Italiassa kierteet ovat erilaiset.

Vuokrausehdot

Vakuutus

Vakuutus on jaettu kahteen osaan, liikennevakuutukseen ja ajoneuvovakuutukseen. Ensimmäinen on pakollinen ja se korvaa syyttömälle osapuolelle ja muille osapuolille aiheutuneet vahingot.

Jälkimmäinen, kasko antaa suojaa omalle ajoneuvolle aiheutuneen vahingon varalta, esimerkiksi, tieltäsuistumisen, kolarin tai hirvikolarin. Se kattaa myös varkauden ja tulipalon. Vakuutus ei ole voimassa jos ajoneuvoa käytetään alkoholin tai huumavien aineiden vaikutuksen alaisena. Vakuutus ei myöskään ole voimassa jos vahingot ovat syntyneet vuokraajan tai hänen seurueensa huolimattoman käyttäytymisen seurauksena. Kaikissa vahinkotapauksissa vuokraajalla on omavastuu, riippumatta siitä, ovatko ne syntyneet onnettomuudessa toisen osapuolen kanssa, tai eivät. Esimerkiksi tuulilasivahinko kuuluu omavastuun piiriin jos se rikkoutuu tai vahingoittuu esimerkiksi kiveniskeymästä. Vakuutus ei korvaa vuokraajan aiheuttamia vahinkoja auton sisätiloissa.

Liikennevakuutus ja kasko sisältyvät vuokrahintaan omavastuuosuuden ollessa 1200 euroa. Vuokraaja voi pienentää omavastuuta ostamalla vuokralleantajalta lisävakuutussuojan 20e/vrk ennen matkan alkua.

Omavastuuosuutta ei voi pienentää 1200 eurosta, jos matka suuntautuu EU:n ulkopuolelle (Norja ja Sveitsi poisluettuna). Tällaiseen kohteeseen suuntautuvalla matkalla omavastuuosuus varkaustapauksessa on minimissään 20% ajoneuvon arvosta.

Valtuutetut kuljettajat

Lisäkuljettajasta perimme 20euron/kuljettaja maksun. Vuokraajan ja jokaisen lisäkuljettajan tulee olla vähintään 18 vuoden ikäisiä ja heillä on ollut vähintään henkilöauton kuljettamiseen oikeuttava B-ajokortti vuoden ajan.

Jokaisen kuljettajan on esitettävä ajokortti ja heidät on merkittävä kuljettajiksi vuokrasopimukseen. Muu kuin vuokrasopimuksessa mainittu kuljettaja ei ole oikeutettu ajamaan matkailuautoa.

Kuljettajalla on oltava voimassaoleva luotto- tai pankkikortti, joka merkitään vuokrasopimukseen. Pääkuljettaja voi halutessaan taata muut kuljettajat omalla kortillaan.

Matkailuauton luovutus

Matkailuauto luovutetaan asiakkaalle varausvahvistuksessa mainitussa paikassa ja aikana. Muutokset luovutusaikaan on ilmoitettava meille vähintään 24 tuntia ennen sovittua luovutushetkeä. Mikäli lentosi tai muu matkustusväline ei ole aikataulussa tai olet muusta syystä myöhässä, ilmoita siitä meille pikimmiten. Asiakaspalvelijamme odottaa sinua sovittuun aikaan sovitussa luovutuspaikassa. Jos et saapuessasi löydä asiakaspalvelijaamme, jolla on sinun sukunimesi nimikyltissä, mene ystävällisestä lähimpään info-/tapaamispisteeseen, jotta löydämme sinut helpommin.

Matkailuauton palauttaminen
Palautus tehdään vuokrasopimuksessa vahvistettuun aikaan ja paikassa. Muutokset paluuaikaan on ilmoitettava meille vähintään 24 tuntia ennen sovittua paluuaikaa.

Ennen matkailuauton palauttamista:

 • älä pese auton ulkopintoja
 • tyhjennä roskat, pese astiat ja suorita siivous sisätiloissa
 • tyhjennä harmaavesitankki ja WC-kasetti
 • täytä diesel-tankki

Mikäli sinusta tuntuu ettet halua tyhjentää WC-kasettia, harmaavesitankkia ja siivota autoa ennen sen palauttamista, voit ostaa loppusiivouksen hintaan 100 euroa.

Polttoainetankki on aina täytettävä ennen matkailuauton palauttamista. Mikäli tankki ei ole täynnä, täytämme sen lähimmällä huoltoasemalla ja veloitamme asiakkaalta dieselin hinnan ja 20 euron palvelumaksun.

Viat & korjaus

Korjaukset, jotka ovat välttämättömiä ajoneuvon pitämiseksi tiekelpoisena, voidaan suorittaa sen jälkeen kun asiakas on ollut yhteydessä meihin ja saanut niihin luvan. Alle 100 euron arvoisen korjauksen asiakas saa tilata kysymättä lupaa. Jos joudut tällaisen korjauksen suorittamaan matkan aikan, säästä kuitit, sillä hyvitys suoritetaan niiden perusteella. Teknisen ongelman sattuessa, ensimmäinen toimenpide on ottaa meihin yhteyttä. Neuvomme miten tapauksessa menetellään. Kaikki ongelmatilanteet on ilmoitettava heti niiden tapahduttua, jotta voimme ryhtyä toimenpiteisiin ja estää mahdollisen jälkivahingon. Jos ongelmasta ilmoitetaan vasta ajoneuvoa palautettaessa, asiakkaalla ei ole oikeutta hyvitykseen ongelman aiheuttamasta haitasta.

Vuokraaja on velvollinen jokaisen tankkauksen yhteydessä tarkistamaan moottoriöljyn ja jäähdytys- ja muiden nesteiden tasot. Vuokraajaa voidaan pitää vastuullisena mekaanisesta vahingosta, joka johtuu huolimattomuudesta ajoneuvon käytössä tai laiminlyönnistä edellämainittujen nesteiden tarkistamisessa.

Mikäli matkailuauto tuhoutuu asiakkaasta johtumattomasta syystä, tai näyttää todennäköiseltä että sen käyttö on mahdotonta kohtuuttoman pitkän aikaa, on vuokraamolla oikeus toimittaa asiakkaalle korvaava matkailuauto.

Mikäli asiakkaalle toimitetaan korvaava matkailuauto ja se on alemmasta hintaluokasta, asiakkaalla on oikeus hintaluokkien välisen erotuksen mukaiseen hyvitykseen käyttöpäiviltä ja täyteen hyvitykseen mahdollisesti menetetyiltä käyttöpäiviltä.

Sakot ja tietullit

Asiakas on vastuussa vuokra-aikana syntyneistä sakoista ja tietullimaksuista. Maksamattomat sakot, tietullit ja niiden viivästys- ja perintämaksut veloitetaan asiakkaalta. Mikäli olet saanut sakkoja tai tiedät että tietulleja jäi maksamatta, informoi siitä meitä ja yritämme hoitaa ne kuntoon ennen kuin viranomaiset alkavat niitä perimään. Perintämaksut ja korot ovat valitettavan usein kohtuuttoman suuria alkuperäiseen sakkoon nähden.

Tupakointi

Tupakointi matkailuautossa on ehdottomasti kiellettyä. Ole ystävällinen, älä polta missään osassa ajoneuvoa. Jos asiakas on polttanut matkailuautossa, veloitamme 850 euron siivousmaksun.

Eläimet

Valitettavasti lemmikkieläimet eivät ole sallittuja matkailuautossa. Jos autossa on ollut eläin, veloitamme 400 euron siivousmaksun.

Nämä voivat tuntua korkeilta veloituksilta, mutta todellisuudessa ne eivät sitä ole. Allergisia oireita aiheuttavien hiukkasten ja tupakanhajun poistaminen matkailuauton sisätiloista on erittäin hankalaa ja työlästä.