Alppien pitkät viikonloput

Alppien parhaat palat nopeasti ja edullisesti

Talvikaudelle 2017-2018 on valittu kolme erinomaista viikonloppumatkakohdetta Alpeilta. Lähde ottamaan tuntumaa suksiin heti ensilumille tai vaikka nauttimaan kevätauringosta huhtikuussa.

LAAX

LAAXin keskus Sveitsin Graubündenissa tarjoaa loistavat laskumahdollisuudet kaikentasoisille laskijoille. Sveitsin suurin yhtenäinen hiihtoalue koostuu kolmesta alppikylästä: Laaxista, Flimsistä ja Falerasta ja houkuttelee paikalle lapsiperheitä, vapaalaskijoita ja loistavan parkin vuoksi myös lumilautailun maailmantähtiä. Modernin laskettelukeskuksen yhteydestä löytyy laskettelun lisäksi lähes 60 kilometrin mittainen maastohiihtolatuverkosto aivan majoitusten tuntumassa.

Yli 70% rinteistä sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa, joten lumivarmuus on korkealla tasolla jo alkukaudesta. Rento ilmapiiri ja talven lukuisat tapahtumat sekä konsertit takaavat sen, että lomalla pääsee nauttimaan myös rinteiden ulkopuolisista aktiviteeteista. Palvelutaso on Sveitsinkin mittapuulla korkea ja välimatkat kylän sisällä ovat lyhyet. Naapurikyliin siirtyminen tapahtuu kätevästi busseilla tai muutaman rinteen kautta hiihtohisseillä. LAAX on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi Sveitsin houkuttelevimmista kohteista, mutta ruuhkat eivät täällä vielä häiritse.

Engelberg, Sveitsi

Keski-Sveitsin Obwaldenin kantoniin kilometrin korkeuteen vuonna 1120 perustetun benediktiläisluostarin munkit nimittivät löytämänsä alueen aikoinaan enkelten vuoreksi eli Engelbergiksi. Luostarissa asuu ja työskentelee yhä kolmisenkymmentä munkkia ja sen ympärille on kasvanut yksi Alppien parhaista laskettelukeskuksista.

Rauhallinen alppikylä sopii hyvin niin tiukempaan pujotteluun kuin lapsiperheiden rauhallisempaan lasketteluun. Alppien lumivarmimman keskuksen hiihtokoulut pitävät huolta perheen pienimmistä, kun vanhemmat nauttivat vauhdikkaimmista rinteistä. Engelbergin maalauksellinen keskusta on rauhoitettu jalankulkijoille ja aistittavissa on yhä kylän yli tuhatvuotinen historia.

Kylä on kahden hiihtoalueen, Titliksen ja Brunnin, välissä. Titlis-vuoren jäätikkö on yksi Keski-Sveitsin korkeimpia, mikä tarjoaa mahdollisuuden hiihtää yli kolmessa kilometrissä. Aurinkoinen Brunni sopii taas leppoisempaan kurvailuun. Alueelta toiselle pääsee muutamassa minuutissa kylän läpi kulkevalla hiihtobussilla. Näiden kahden päähiihtoalueen lisäksi keskuksesta löytyvät suhteellisen tasaiset Gerschinalpin ja Unterübseen hiihtoalueet, jotka soveltuvat hyvin aloittelijoille.

Tarjolla on laskettelun lisäksi monia muita talviurheilulajeja, ja luostarissa toimii yleisölle avoinna oleva juustola, jossa maitoa jalostetaan jalompaan muotoon ikivanhojen reseptien mukaisesti. Engelbergiin tullaan ennen kaikkea viettämään rentouttavaa lomaa hyvän hiihdon ja upeiden maisemien keskelle. Iltaelämä kylässä on rauhallista, joskin perinteistä after ski -tunnelmaa löytyy halukkaille joka ilta.

Saalbach, Itävalta

Saalbachin kompakti, viihtyisä kylä sijaitsee 1000 metriä merenpinnan yläpuolella keskellä upeita vuoria. Yhtenäinen rinnealue tarjoaa hyvin vaihtelevaa ja monipuolista laskettelua ja vuorten suojassa olevat hissit ovatkin todella harvoin suljettuna huonon kelin takia.

Saalbach on tunnettu vauhdikkaasta after skistä, joka jatkuu päivä toisensa jälkeen myöhään aamuyölle saakka. Kuitenkaan after ski ja tasokkaat ravintolat eivät ole ainoa syy saapua tänne yhteen Itävallan suosituimmista kohteista. Saalbachin ja Hinterglemmin hiihtoalueet tarjoavat laskettavaa jokaiselle, niin hyvin hoidetuista rinteistä, offareista kuin lumiparkista nauttiville laskettelijoille ja lumilautailijoille.

Majoitusvaihtoehdot talvi 2017

LAAX: Riders Palace ja Rock Resort

Lyhyen kävelymatkan päässä ala-asemalta sijaitseva Riders Palace sopii niin pariskunnille, kaveriporukoille kuin yksittäisille matkaajille. Hotellissa on huonevaihtoehtoja edullisista dormeista tyylikkäisiin sviitteihin ja kävelymatkan päästä löytyy useita ravintoloita, kauppoja ja after ski -paikkoja. Riders Palace on rennon ilmapiirinsä ja loistavan sijaintinsa vuoksi myös ammattilaskijoiden ykkösvalinta LAAX:ssa. Majoitukseen kuuluu aamiainen ja ilmainen Wi-Fi.

Rock Resort on loistavan lokaationsa ja tilavien huoneistojensa vuoksi paras vaihtoehto erityisesti perheille ja isommille kaveriporukoille. Aivan hissien vieressä sijaitseva design -huoneistohotelli mahdollistaa vaivattoman liikkumisen rinteisiin ja naapurista löytyy lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Tyylikkäissä huoneistoissa on 1-4 makuuhuonetta ja voit nauttia hotellin loistavista palveluista, joihin kuuluu mm. spa, lastenhoito ja ilmainen Wi-Fi. Oma auto on mahdollista ajaa kätevästi hotellin alla sijaitsevaan parkkihalliin.

Matka-aika Riders Palace Rock Resort
4 vrk alk. 550€ alk. 670€

Hinnat ovat per henkilö hintoja ja voimassa paikka- ja lentovaraustilanteen mukaan. Olethan meihin yhteydessä, niin tarkistamme varaus- ja paikkatilanteen toivomanasi ajankohtana.

Engelberg: Hotel Terrace

Vuorenrinteellä sijaitseva Hotel Terrace on vuonna 1904 rakennettu hyvää keskitasoa oleva perinteikäs alppihotelli. Näköalapaikalla sijaitsevassa suuressa hotellissa on yhteensä 230 huonetta, suuri ravintola, modernit konferenssitilat sekä sauna vieraiden käyttöön. Kaunis päärakennus sijaitsee rinteessä hieman kylän yläpuolella. Keskusta on lyhyen kävelymatkan päässä, ja lisäksi hotellilla on vieraita varten oma kylän ja hotellin väliä kulkeva hissi. Päähissiasemalle kulkee kylästä ilmainen bussi.

Hotellissa on saunaosasto, joka on auki päivittäin klo 16-20. Lisäksi hotellissa on ravintola ja kaksi baaria. Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen ja hissiliput (1 hissilippu/hlö/ei voimassa tulopäivänä). Puolihoito on mahdollinen lisämaksusta (30 euroa/vrk/aikuinen ja 15 euroa/vrk/6-15 vuotias).

Matka-aika hinta
3 vrk to-su/pe-ma 650 €

Hinnat ovat per henkilö hintoja ja voimassa silloin, kun huoneessa majoittuu 2-4 henkeä. Hinnat voimassa paikka- ja lentovaraustilanteen mukaan. Saatavilla on kahden- kolmen ja neljän hengen huoneita.

Saalbach: Hotel Auwirt

Loistavalla paikalla Saalbachin keskustassa sijaitseva Hotel Auwirt tarjoaa suoran yhteyden rinteisiin. Hotellissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla moderni ja perinteinen sisustus. Kaikista huoneista on panoraamanäköala vuorille, ja osassa huoneista on lisäksi parveke. Hotelllilta on vain 100 metriä Schattberg X-Press- hissille ja lumisena talvena pääset laskemalla suoraan hotellin ovelle asti. Kävelykatu alkaa aivan hotellin vierestä ja vuokraamo/hiihtokoulu ovat 100 metrin päässä.

Matka-aika hinta
3 vrk ke-la 740 €

Matkustusinfo

Hinnat sisältävät: 

  • Suorat reittilennot
  • Majoituksen valitussa hotellissa aamiaisella tai puolihoidolla

Kysy lapsialennuksen hintoja erikseen. Lapsialennus saatavilla alle 12-vuotiaille.

Hinnat ovat per hlö hintoja sen mukaan, että huoneessa on hinnastossa ilmoitettu määrä henkilöitä. Jos henkilömäärä vaihtuu, muuttuu hinta. Hinnat voimassa paikka- ja lentovaraustilanteen mukaan.