USA: Steamboat Springs

Hiihtoloma aitoon lännen tyyliin!

Elämysmatkojen ensimmäinen kausi Steamboatissa oli menestys! Suuri ja monipuolinen hiihtokeskus sai asiakkailtamme niin hyvät arviot, että järjestämme jatkossakin hiihtomatkoja tähän Coloradon helmeen! Steamboatin peräti 1200 hehtaarin laskualue on Pohjois-Amerikan laajimpia ja korkeuserokin, 1120 metriä, on mantereen kahdeksanneksi suurin. Ylin huippu, Mt. Werner, sijaitsee yli kolmen kilometrin korkeudessa, mutta silti puurajan alapuolella. Jo laskettelu Steamboatissa on pitkän matkan väärti, mutta kylän uskomattoman hyvä palvelutaso ja leppoisa aito lännentunnelma tekevät Steamboat Springsistä loistavan lomakohteen.

Steamboat Springs tunnetaan laskettelukaupunkina, joka on tuottanut enemmän talvilajien olympiaurheilijoita kuin mikään muu paikka Yhdysvalloissa. Kohde on myös kuuluisa tavaramerkistään, ”samppanjapuuterista”, joka on laskemiseen täydellisen pehmeää ja kuivaa lunta. Kauden aikana samppanjaa pääsee pöllyttämään kiitettävän usein, sillä vuotuinen lumimäärä on keskimäärin lähes yhdeksän metriä. Lisäksi aurinkoisia päiviä on vuodessa jopa 300. Paikallisten mukaan harvinaiset pilviset päivät ilman aurinkoa tai lumisadetta ovatkin ”days wasted”.

Laskettelualue levittäytyy viidelle huipulle, ja kaikille kokemustasoille on yllin kyllin rinteitä ja laskettavaa. Rinteet ovat erinomaisessa kunnossa ja niitä on paljon. Rinneravintoloissa ja gondolin ala-aseman ympärille levittäytyvällä promenadilla on mahtava valikoima erilaisia Amerikan herkkuja, joten nälkä ja jano eivät pääse yllättämään.

Mikä parasta, Steamboatissa Elämysmatkojen vieraat ottaa vastaan oma paikallisoppaamme Essi, joka on asunut Steamboatissa ympärivuotisesti perheensä kanssa jo vuosia. Essi on paitsi täydellinen tietopankki kaikesta Steamboatin laskemiseen ja palveluihin liittyvästä, myös outdoor-supernainen, joka tietää ja tuntee alueen harrastusmahdollisuudet uinnista murtsikointiin perinpohjin.

Steamboatin hinta-laatutaso on huippuluokkaa. Suuret, viihtyisät ja hyvin varustellut lomahuoneistot ja hotellit ovat esimerkiksi Alppien keskitasoon tottuneille hyvin positiivinen yllätys. Matkaan on myös helppo yhdistää muutama yö Reykjavikissa, jossa pääsee tutustumaan Islannin karun kauniiseen luontoon, kuumiin lähteisiin ja Reykjavikin sykkivään yöelämään. Elämysmatkat suosittelee!


VARAUSKYSELY >>


 

 

Majoitusvaihtoehdot Steamboat Springs talvi 2017

Trappeur’s Lodge

Lyhyen kävelymatkan päässä gondolin ala-asemalta sijaitseva upea huoneistohotelli on todellinen ”home away from home”. Laadukkaasti ja kattavasti kalustetuissa suurissa huoneistoissa on mukava viettää iltaa laskupäivän jälkeen, ja hotellin monipuoliset tilat erilaisista uima-altaista loungetiloihin ovat vieraiden vapaasti käytettävissä. Hinta-laatusuhde on erinomainen! Saatavilla on erilaisia huonekokoonpanoja suurillekin ryhmille. Täydelliset hotellipalvelut yhdistettynä täysin varusteltuun huoneistoon.

The Steamboat Grand Hotel

Aivan gondolin ala-aseman ja piazzan lähellä sijaitseva nimensä mukaisesti komea Steamboat Grand on korkeatasoinen hotelli, jonka suuret huoneistot tarjoavat mukavuutta ja tilaa suurellekin ryhmälle. Jenkkityyliin palvelu, upea sisustus ja yleiset tilat kuten suuri ulkouima-allas ja useat ravintolat ja kahvilat luovat vieraanvaraisen tunnelman. Huoneita ja huoneistoja yhdistelemällä tilat mukautuvat jopa yli kymmenen hengen ryhmille.

Huone-esimerkkejä:

  • Double Queen: Hotellihuone, jossa on kaksi queen size vuodetta sekä kylpyhuone. Huoneeseen mahtuu 2-4 henkeä.
  • Deluxe King: Kahden hengen huone, jossa on mm. takka, parveke ja kylpyhuone porealtaineen. Huoneessa on yksi king size sänky ja huoneeseen mahtuu kaksi henkeä.
  • Yhden makuuhuoneen huoneisto: Huoneistossa on yksi makuuhuone kahdelle ja olohuoneessa suuri vuodesohva. Yhteensä majoittumaan mahtuu neljä henkeä. Huoneistossa on lisäksi hyvin varusteltu keittiö ja kylpyhuone. Olohuoneessa on takka.
  • Saatavilla on myös ylellisiä penthouse-huoneistoja vaativampaan makuun. Pyydä tarjous.

Matkustusinfo

Hinnat sisältävät:

  • Icelandairin lennot Helsinki – Reykjavik – Denver – Reykjavik – Helsinki
  • Suksikuljetuksen lennoilla. Icelandairin lennoille voi ottaa kaksi ruumaan menevää matkatavaraa (á 23kg), joista toinen voi olla sukset.
  • Jos ruumaan meneviä matkalaukkuja on kaksi ja tämän lisäksi vielä sukset, on lisämaksu suksista 40 eur/suunta/matkustaja
  • Lentokenttäkuljetukset  Denver – Steamboat – Denver. Kuljetusaikataulut: Denver – Steamboat, 21:00 – 01:00 (4 tuntia) Steamboat – Denver, 09:00 – 13:00 (4 tuntia)
  • Majoitus Steamboatissa valitsemassanne hotellissa/huonetyypissä aamiaisella
  • Paikalliset turistiverot

Lentoaikataulu:

Meno:
FI 343 Helsinki – Reykjavik 14:20-15:55

FI 671 Reykjavik – Denver   17:00-17:55

Paluu:

FI 670 Denver – Reykjavik 16:15-06:35+1 * lento perillä Reykjavikissa seuraavana aamuna

FI 342 Reykjavik – Helsinki 07:30-12-55

Icelandairin lentopäivät:

Helsinki – Denver (Reykjavikin kautta): Perjantai ja sunnuntai

Denver – Helsinki (Reykjavikin kautta): Lauantai ja sunnuntai

Steamboatin matkapäivät ovat muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Muille matkustuspäiville on tarjolla esimerkiksi Lufthansan lentoja Franfurtin tai Münchenin kautta.

Icelandairin lentohintoihin sisältyy stop-over mahdollisuus Reykjavikissa joko menossa tai paluussa. Näin ollen matkalla on siis mahdollista tutustua myös Islannin karun kauniiseen luontoon, kuumiin lähteisiin ja Reykjavikin sykkivään yöelämään. Kysy lisää stop overista toimistoltamme.

Hinnat voimassa paikka- ja lentovaraustilanteen mukaan.

TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA YHDYSVALTOIHIN MATKUSTETTAESSA!

ESTA- HAKEMUS

ESTA tarkoittaa sähköistä  matkustuslupajärjestelmää (Electronic  System for Travel Authorization). ESTA on Yhdysvaltain hallituksen kehittämä  internet-hakujärjestelmä, jonka tarkoituksena on esiseuloa matkustajat ennen  kuin heille myönnetään lupa saapua Yhdysvaltoihin. 12. tammikuuta 2008 voimaan  astuneiden tiukentuneiden turvallisuussäännösten seurauksena Visa Waiver  -ohjelman alaisuudessa matkustavien vierailijoiden on haettava matkustuslupaa  ennen Yhdysvaltoihin matkustamista. Lisäksi jokaisella matkustajalla on oltava  koneluettava passi, jotta maahantulolupa Yhdysvaltoihin myönnettäisiin.

Elämysmatkojen asiakkaat voivat hakea ESTAA netin kautta.

ESTA-hakemusprosessi suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa ja sitä hallinnoi Yhdysvaltain kotimaan  turvallisuuslaitos (U.S. Department of Homeland Security, DHS).