Usein kysyttyjä kysymyksiä Korean talviolympialaisista

Elämysmatkat on Olympiakomitean ja Suomen olympiajoukkueen virallinen matkakumppani ja vastaa olympialaisten lipunmyynnistä Suomessa yksinoikeudella. Palvelemme koko suomalaista urheiluyhteisöä ja -yleisöä kaikissa kisojen matkustukseen ja lippuihin liittyvissä asioissa. Tehtävämme on auttaa suomalaisia nauttimaan olympiaelämyksistä mahdollisimman sujuvasti.

Olemme koonneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia Korean talvikisoihin liittyen. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, ole epäröimättä yhteydessä korea2018@elamysmatkat.com.

Alustava lentoaikataulu

  • HEL – ICN 17.30 – 9.10 (1+)
  • ICN – HEL 11.05 – 14.15

Tarkemmat aikataulut vahvistuu helmikuussa 2017.

Matkapakettien maksuaikataulu

Varausmaksu 500€/hlö, 2. erä 50% ennen 30.5.2017 ja loppumaksu 2,5 kk ennen matkan alkua.

 

Mitä ovat Mountain ja Coastal Cluster?

Kisat jakautuvat kahteen clusteriin – mountain clusteriin, jossa kilpaillaan hiihto- ja alamäkilajit sekä coastal clusteriin, jossa kilpaillaan jäälajit. Mountain clusterin tärkein keskus on Alpensian lomakylä, jonka alueella on mm. hiihto- ja mäkihyppystadionit. Kaksi muuta mountain clusterin kisapaikkaa ovat Bokwang Snowpark (lumilautailu ja freestyle) sekä Jeongseong Alpine Park (alppilajit). Coastal clusterin olympiapuisto sijaitsee Gangneungin kaupungissa. Naisten jääkiekko pelataan Kwangdong Hockey Centressä joka on hieman erillään muista halleista. Miesten jääkiekko, luistelulajit ja curling kisataan olympiapuiston alueella.

Miten kisa-alueella liikutaan paikasta toiseen? Kuinka paljon matkustukseen menee aikaa?

Clusterien välillä kulkee pikajuna kymmeniä kertoja päivässä ja junamatka kestää noin 20 minuuttia. Mountain clusterin juna-asema on Jinbun kylässä ja coastal clusterin asema on Gangneungin kaupungin päärautatieasema. Molemmilta asemilta lähtee kattava kisabussien verkosto lähialueille. Päivän aikana ehtii hyvin siirtyä tarvittaessa useammankin kerran clusterien välillä. Kisa-ohjelma on laadittu niin että suurin osa mountain clusterin suomalaisia kiinnostavista lajeista kisataan päivällä. Jääkiekon otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta on oletettavaa että Suomen pelit painottuvat iltaotteluihin.

Missä Elämysmatkojen valitsemat hotellit sijaitsevat?

Elämysmatkat on varannut Jinbun kylästä, aivan mountain clusterin juna-aseman ja bussiterminaalin läheltä Seolim-hotellin yksinomaan suomalaisten käyttöön. Olympiakomitean vieraat, Elämysmatkojen asiakkaat ja Suomen kisadelegaatioon kuuluvia henkilöitä majoittuu Seolimiin, joten hotelli on varmasti hyvä paikka tavata muita suomalaisia kannattajia. Jinbun kylä sijaitsee mountain clusterin kolmen kisapaikan keskellä, joten logistisesti sijainti on paras mahdollinen. Jinbusta lähtevä juna vie suoraan coastal clusterin olympiapuistoon, joten hotellista kiekkoareenalle siirtyminen vie korkeintaan tunnin.
Soulissa Elämysmatkojen valitsemat hotellit sijaitsevat aivan Seoul Stationin lähellä kaupungin ydinkeskustassa.

Mikä jääkiekon otteluohjelma on ja saako Suomen peleihin lippuja?

Jääkiekon otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu kokonaisuudessa. Miesten jääkiekon alkulohko pelataan 14.-18.2., jatkopelit 20.-23.2. ja finaali kisojen viimeisenä päivänä sunnuntaina 24.2. Suomen alkulohkossa pelaavat Ruotsi, Norja ja Saksa. Elämysmatkoilla on lippukiintiö Suomen otteluihin. Kaikilla matkapaketin varanneilla on etuosto-oikeus Suomen kiekkopeleihin siinä vaiheessa kun otteluohjelma julkaistaan. Eli mikäli haluat varmistaa että olet katsomassa Suomen olympiakiekkoa, kannattaa varata esimerkiksi 12.2., 13.2. tai 15.2. alkavat kisamatkat. Myynnissä on jo erillinen jääkiekkokisamatka joka sisältää liput kaikkiin kolmeen alkusarjan otteluun.

Koska ratkeaa pelaako NHL-pelaajat Olympialaisissa?

Varmaa tietoa ei taida olla tällä hetkellä kenelläkään, mutta todennäköisesti päätös tehdään viimeistään kevällä 2017. Pidetään peukkuja myönteiselle päätökselle.

Haluan nähdä myös Soulin kisamatkalla, miten se onnistuu parhaiten?

Kaikkiin kisamatkoihin voi lisätä 1-3 yötä Soulissa. Paluulennon vaihdosta ei aiheudu lisäkustannuksia. Valittavana on kolme eritasoista hotellia jotka kaikki sijaitsevat Soulin ydinkeskustassa Seoul Stationin lähellä. Pikajuna Pyeongchangin ja Incheonin lentokentän välillä pysähtyy Seoul Stationilla, joten se sijainniltaan paras alue majoittua Soulissa. Elämysmatkat auttaa myös Soulin lomapäivien suunnittelussa ja antaa vinkit parhaisiin Korean BBQ-ravintoloihin.

Minkälainen sää Koreassa on helmikuussa?

Varsin lähellä Etelä-Suomen säätä. Pyeongchangin alueella on oletettavasti pakkasta ja lunta, Soulissa lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin.

Mikä on aikaero Koreaan?

Talvella aikaero on +7 tuntia eli Koreassa on iltapäivä kun Suomessa on aamu.

Mikä on Korean hintataso ja mitkä maksuvälineet siellä toimivat?

Korean wonin kurssi on noin 1€ = 1250won. Hintataso Koreassa on yleisesti kohtalaisen edullinen, etenkin syöminen ja juominen on huokeaa. Kisojen aikaan hinnat varmasti paikoitellen nousevat – etenkin majoitusten osata. Yleisimmät luottokortit toimivat kattavasti. Osa takseista ei hyväksy korttimaksua. Olympialaisissa kannattaa huomioida VISAn merkittävä kumppanuus, jonka myötä olympiapuistojen alueella useissa myyntipaikoissa vain VISA käy maksuvälineenä.

Mikä on Suomitalo ja missä se on?

Moni maa isännöi kisojen aikana omaa maataloaan, national housea. Suomi toteutti Rion kisoissa ensimmäistä kertaa Suomitalon, jossa järjestettin erilaisia yleisötilaisuuksia, kokouksia ja juotiin Mira Potkosen mitalikahvit. Suomitalosta Pyeongchangissa ei ole tehty vielä päätöstä, mutta mikäli se toteutuu, niin sijainti on todennäköisesti coastal clusterissa. Kaikille Elämysmatkojen kisavieraille järjestetään kuljetukset ja mahdollisuus vierailla Suomitalossa mikäli hanke toteutuu. Pidetään peukkuja että Suomitalossa vietetään monet mitalikahvit!

Haluamani lippu ei sisälly kisapakettiin, miten toimin?

Elämysmatkat on saanut kisajärjestäjältä myyntiin rajalliset kiintiöt lippuja. Meidän on mahdollisuus hankkia ns. waiting list -menettelyn kautta lisälippuja kysynnän perusteella. Ilmoita varauksen yhteydessä lisälipputoiveet, niin asetamme toivomasi liput odotuslistalle. Toistaiseksi waiting listin kautta lisälipputilaukset ovat toteutuneet hyvällä prosentilla. Teemme kaikkemme että kaikki suomalaiset saavat liput kaikkiin haluamiinsa kisatapahtumiin.

Voinko ostaa yksittäisiä lippuja lajeihin?

Yksittäisiä lippuja ei voi toistaiseksi ostaa ilman matkapakettia. Yksittäisten lippujen myynti aloitetaan syksyllä 2017, jolloin kaikki Suomeen varatut myymättömät liput vapautetaan myyntiin.

Suomelle on varattu tietty kiintiö lippuja eri lajeihin. Lippujen saatavuus lajikohtaisesti vaihtelee voimakkaasti. Elämysmatkat tekee lisälipputilauksia kysynnän perusteella kisajärjestäjän waiting list -menettelyn kautta.

Jos olet kiinnostunut pelkistä lipuista niin lähetä viesti info@elamysmatkat.com -osoitteeseen, johon liität lipputoiveesi. Huomioithan, että Elämysmatkat ei voi taata yksittäisten lippujen saatavuutta.

En halua tai tarvitse pakettiin kuuluvia lentoja. Voinko varata matkan ilman lentoja?

Kyllä voit. Ilmoita varauksen yhteydessä että et tarvitse lentoja, niin vähennämme niiden kustannukset matkapaketistasi. Huomioithan että majoitusaikojen muuttamisesta kisa-alueella voi aiheutua lisäkustanuksia.

Millaiset hinnat lapsille on tarjolla?

Yli 2+ vuotiaille liput ovat normaahintaisia , alle 2v pääsee katsomoon ilmaiseksi jos istuvat sylissä. Ikä todistetaan henkilöllisyyystodistuksella (passi). Lennoista Koreaan ei saa lapsialennuksia, kysy lasten lisävuoteista ja niiden hinnoista majoituskohtaisesti lisää varatessasi matkaa. Mikäli alle 18-vuotias matkustaa ilman huoltajaa, tarvitsemme huoltajan allekirjoittaman suostumuksen.


Lisätiedot ja varaukset: 09 622 70 940, korea2018@elamysmatkat.com


 KATSO KAIKKI TALVIOLYMPIALAISTEN PAKETIT >>