Talven parhaat hiihtolomat

Talven tärkein lomakausi on myös lapsiperhematkailijoiden aktiivisin sesonki helmikuun lopulla. Varausten kanssa kannattaa olla ajoissa ja tutustua myös vähemmän tunnettuihin matkakohteisiin. Perhelomaa voi mahdollisuuksien mukaan suunnitella yhdessä toisen lapsiperheen kanssa. Lapsilla on seuraa toisistaan ja lapsenvahtivuoroja voidaan jakaa, niin että aikuisetkin saavat omavauhtisia laskuhetkiä vaativammissa rinteissä. Osassa kohteista on varattavissa isommille ryhmille kohtuuhintaisia huoneistoja, joissa voi kokkailla omat ruoat.

VALITSE MONIPUOLINEN KOHDE

Lasten kanssa kannattaa valita kohde, jossa riittää tekemistä kaikille. Hiihtokeskuksessa on hyvä olla monipuolisesti eritasoisia rinteitä, jotta kaikki pääsevät nauttimaan laskemisesta omalla tasollaan. Kohteesta kannattaa myös tarkistaa onko siellä saatavilla hiihtokouluja tai lapsiparkkeja. Isoissa hiihtokeskuksissa ja pitkissä rinteissä riittää laskettavaa huomattavasti enemmän kuin kotimaassa on totuttu ja lapset eivät välttämättä viihdy rinteessä koko viikkoa, joten kohteen valintaan saattaa vaikuttaa lisäaktiviteettien mahdollisuus välipäivinä.

Tasokkaat ja hyvin varustellut hotellit ovat loistokohteita juuri perheille, sillä varusteita on hyvä päästä kuivaamaan ja säilyttämään niille suunnitelluissa tiloissa. Monet hotellit tarjoavat myös muita lapsiystävällisiä palveluja, kuten ohjelmaa ja leikkipaikkoja. On myös järkevää huomioida että kohteessa ravintolat ja ilta-aktiviteetit ovat lähellä hotellia, kun liikutaan koko päivä raikkaassa ilmassa, saattaa väsymys iskeä yllättäen. Huoneistohotellissa keittiö tai ainakin erillinen makuuhuone helpottavat päivittäisiä rutiineja. Myös vuokramökit ovat perheiden suosimia majoitusvaihtoehtoja hiihtolomalla.

PARHAAT HIIHTOLOMAT:   HAKUBA   |   TOMAMU |   POHJOIS-HONSHU

Japani: Tomamu

Pieni sympaattinen Tomamun hiihtokeskus on rakennettu täyttämään perheiden tarpeet kaikilla osa-alueilla, joka myös näkyy alueen palveluissa. Tuloksena toimiva yhdistelmä rinnelaskua, takamaastoa ja koko perheen lomakeskusta. Rinneprofiilit ovat maltillisia, joten laskettavaa löytyy kaiken tasoisille laskijoille ikään ja taitotasoon katsomatta. Lapset pääsevät alkuun hiihtokoulussa, ja kokeneet skimbaajat piirtävät omat linjansa takamaastojen puuteriin. Ja kun hissit eivät riitä lieventämään hinkua takamaastoihin, voi alle napata oppaan johdolla myös nousukarvat tai lumikissan.

Lumiaktiviteettien lisäksi viikon aikana rentoudutaan upealla Mina-Mina Beach -sisäaltaalla, paistetaan tikkupullaa jäästä veistetyssä kylässä, rentoudutaan kylpylähoidoissa ja verrytellään kylän Onsenissa. Elämyksen kruunaa korkeatasoinen ruoka ja vieraanvarainen palvelu. Perheviikolla majoitutaan Tomamun ikoniseen tornihotelliin, jonka huoneet ovat moderneja, tilavia, ja länsimaalaiseen makuun sopivia.

Japanista löytyy viihtyisiä huoneistoja perustasoisista apartmenteista aina high-end chalet -lukaaleihin. Majoitukset sopivat matkaajille, jotka haluavat asua rinteiden lähellä, mutta nauttia myös kylän erinomaisista ravintoloista palveluista. Kaikki on kävelyetäisyyden päässä, minkä lisäksi käytössä on Elämysmatkojen kohdeoppaan palvelut. Huoneistojen hintahaitari on laaja, joten jokaiselle ryhmälle löytyy budjettiin sopiva ratkaisu.

Kysy tarjousta perheellesi/ryhmällesi osoitteesta info@elamysmatkat.com. Huoneistojen saatavuus ja hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset, kun teet varauksen ajoissa. Halutessasi voit lisätä pari päivää Tokioon.

Sveitsi: LAAX

LAAXin keskus Sveitsissä tarjoaa loistavat laskumahdollisuudet kaikentasoisille laskijoille ja houkuttelee paikalle lapsiperheitä, vapaalaskijoita ja loistavan parkin vuoksi myös lumilautailun maailmantähtiä. Modernin laskettelukeskuksen yhteydestä löytyy lähes 60 kilometrin mittainen maastohiihtolatuverkosto. Rento ilmapiiri ja lukuisat tapahtumat takaavat sen, että lomalla pääsee nauttimaan myös rinteiden ulkopuolisista aktiviteeteista. Palvelutaso on Sveitsinkin mittapuulla korkea ja välimatkat kylän sisällä ovat lyhyet. LAAX on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi Sveitsin houkuttelevimmista kohteista, mutta ruuhkat eivät täällä vielä häiritse.

Pyydä toiveidesi mukainen tarjous toimistoltamme osoitteesta info@elamysmatkat.com.