TOP 3 syytä valita kohteeksi Japani

1. Lumi, lumi ja koskematon lumi

Japanin maantieteellinen sijainti takaa monia muita kohteita todennäköisemmin runsaslumiset talvet Japanin länsi- ja pohjoisosissa, jossa matkakohteemme sijaitsevat. Maan länsirannikolla saadaan usein kunnon lumisateita Siperiasta puhaltavan kylmän ilmavirran mukana. Talvet ovatkin usein takuuvarmasti runsaslumisia ja lumisadepäivä Japanissa tarkoittaa usein vyötärönsyvyistä lunta ja hienoa offariprofiilia. Esimerkiksi Hakubassa keskimääräinen lumimäärä vuodessa on 10 metriä. Vertailun vuoksi: Suomessa sademäärä jää usein muutamaan metriin talvessa ja Alpeilla hyvänä talvena sataa useimmiten puolet Japanin lumimääristä.

Japanin Chamonix’ksi kutsuttu Hakuba on maan suurin ja pääsaari Honshun suosituin hiihtokeskus. Hakuba onkin vuosien saatossa muodostunut Elämysmatkojen pääkohteeksi Japanissa ennen kaikkea monipuolisuutensa, lumivarmuutensa ja upeiden vuoriensa vuoksi. Vaikka lunta sataa paljon, rinteet ovat lähes poikkeuksetta loistavassa kunnossa. Laskualue on laaja ja monipuolinen, ja hissejä on Hakubassa yhteensä peräti 135.

2. Lumoava kulttuuri ja ystävällinen palvelu

Japanin tekee lumoavaksi se, kuinka äärimmäisen moderni maa on kuitenkin pohjimmiltaan todella perinteinen ja säilyttänyt oman erikoislaatuisen kulttuurinsa näihin päiviin asti. Lämmin vastaanotto, siistit huoneet ja yleiset tilat, erinomaiset ravintolat ja mukavat onsenit tarjoavat laskupäivän jälkeen kaiken mitä laskija kaipaa. Japanilainen after-ski onkin yleisesti onsen eli kuuma luonnonlähde, joita osa majoitusvaihtoehdoistamme tarjoaa jopa omissa tiloissaan.

Japanin ehdottomia vahvuuksia matkakohteena ovat turvallisuus sekä hygieniataso. Taskuvarkaita tai huijareita ei tarvitse pelätä, ja öisinkin voi liikkua huoletta ulkona. Siisteys pistää silmään, esimerkiksi wc-tilat ovat poikkeuksetta puhtaat ja vesijohtovettä voi juoda. Japanilaisen kulttuurin järjestelmällisyyteen yhdistyy ylitsevuotava kohteliaisuus ja toisen ihmisen huomioonottaminen. Kun asiakas astuu Japanissa ravintolaan, koko henkilökunta kokkia myöten toivottaa hänet sydämellisesti tervetulleeksi. Pois lähdettäessä huikataan yhdessä kiitokset ja näkemiin. Kevyet kumarrukset kuuluvat kaikkiin palvelualan ammatteihin.

Photo by Hanny Naibaho on Unsplash

Todettakoon vielä että Japani on mainettaan edullisempi ja erityisesti ruokailuun kuluu vähemmän rahaa kuin esimerkiksi Euroopan hiihtokeskuksissa.  Japanissa riittää myös ihmeteltävää, tämä tekkihullu kansa tuottaa markkinoille hyvin paljon tuotteita, joita et edes uskonut kenenkään tarvitsevan.

3. Yhdistä hiihtomatkaan kaupunkikohteena Tokio

Matkakohteisiimme kuuluu yleensä ruuhkattomia kohteita ja upeita metsälaskuja päiväkausiksi, joten voit nauttia reissustasi omaan tahtiisi. Jos haluat samalla reissulla tutustua myös yhteen maailman vilkkaimmista metropoleista, voit yhdistää reissuusi helposti muutaman lisäpäivän Tokiossa paluumatkalla. Lisätietoja Tokion pidennyksistä saat toimistoltamme. Mainitse vain toiveistasi varatessasi hiihtomatkaa, niin teemme huipputarjouksen samaan pakettiin!


Photo by Ben Blennerhassett on Unsplash