Guduauri_vapaalaskuviikko
Georgia_kopterikarttagudauriGeorgia1Georgia2

Georgian vapaalaskuviikko

KAUDEN 2018-2019 MATKAT TULEVAT MYYNTIIN TOUKOKUUSSA

Georgian Gudauri tarjoaa loistavaa ja edullista hiihtoa jokaiseen makuun. Erinomaisessa kunnossa olevan rinneverkoston lisäksi alueella on erittäin hyvät mahdollisuudet puuterin laskuun joko oppaan tai helikopterin avustamana. Gudauri tuli mukaan Elämysmatkojen valikoimaan kaudella 2015-2016.

Gudauri sijaitsee Georgiasta Venäjälle menevän tien varrella Kaukasusvuorilla, noin 120 km päässä Georgian pääkaupunki Tbilisistä. Parin tunnin matka lentokentältä vie läpi Tbilisin, jonka jälkeen tie lähtee nousemaan ylös kohti vuoria. Kaukasuksen vuoristo tarjoaa upeat maisemat tällä muutaman tunnin ajomatkalla. Laskukausi Gudaurissa alkaa joulukuussa ja päättyy huhtikuun aurinkoiseen keväthiihtoon. Keskimääräinen lumimäärä rinteillä on n. 1,5m. Koko keskus sijaitsee puurajan yläpuolella tarjoten pääasiassa aurinkoista laskusäätä pilvien jäädessä alemmas laaksoihin.

tuotetunnus (SKU) SKI_georgia. Osasto: .

Tuotekuvaus

Esimerkkihinnat kaudelta 2017-2018

Majoitus, 7 yötä /2hh 26.1.-4.2.2018 1890 € /hlö 
Majoitus, 7 yötä /3hh 26.1.-4.2.2018 1810 € /hlö

Rinnehiihtoa on jokaisen makuun. Alemmilla hissitasoilla on helppoja laskuja ja korkeimmille huipuille vievät hissit tarjoavat haastavammat rinteet. Pehmeän lumen lasku ei voisi olla juuri helpompaa sillä Gudaurin 1200 metrin korkeusero takaa pitkät laskut myös rinteiden vieressä. Läheltä löytyy myös helposti saavutettavia offareita, jos rinnelasku ja rinteiden vieressä laskeminen käy liian helpoksi. Keskuksesta löytyy tuolihissien lisäksi yksi gondoli. Rinnehiihdon lisäksi Gudauri tarjoaa myös maailmanluokan helihiihtoa, lisämaksusta helihiihtopäivä maksaa 750€/hlö/5 laskua/pvä (sis. sukset, lumiturvallisuusvarusteet, lounas, kuljetukset). Ylimmältä hissiasemalta näet loputtomasti laskumahdollisuuksia, joihin pääset helikopterilla kätevästi ammattioppaan opastuksella. Helikopteri vie jopa 4200 metriin ja noutaa alimmillaan 1500 metristä. Korkeimmat näkyvissä olevat vuorenhuiput ovat yli 5000 m korkeita.

Gudaurissa ei ole varsinaista kylää vaan ruokailut ja illanvietot keskittyvät modernien hotellien ympärille. 24h kauppa, huoltoasema, ravintola ja poliisiasema muodostavat kylän pienen keskustan. Majoitukset sijaitsevat joko hissien välittömässä läheisyydessä tai sitten pienen kävelymatkan päässä. Elämysmatkojen valitsemassa hotellissa on puolihoito, joten majoituksen hintaan sisältyy aamiainen ja illallinen. Rinnelounaan saa noin viidellä eurolla ja 6 päivän hissilippu maksaa noin 70€.

Vapaalaskuviikko

Vapaalaskussa aluetuntemus ja turvallisuus ovat ensisijaisen tärkeitä. Asiakkaiden viihtyvyydestä ja rinneosaamisesta vastaa Elämysmatkojen oma opas ja matkanjohtaja, joka vetää kaksi laskupäivää, minkä lisäksi viikon sisältöön kuuluu 2 vuoristo-opaspäivää. Kaikilla vapaalaskuviikoilla oppaina toimivat paikalliset olosuhteet erittäin hyvin tuntevat koulutetut oppaat. Heidän johdollaan laskupäivänä pääsee suoraan asiaan nopeasti ja turvallisesti.

Georgian vapaalaskuviikko on erinomainen vaihtoehto myös kokemattomammille vapaalaskun harrastajille. Matkanjohtajana toimii auktorisoitu hiihdonopettaja, jolla on monen vuoden kokemus puuterikurssien vetämisestä Japanissa. Osallistujat jaetaan laskukokemuksen perusteella pienempiin ryhmiin, joten kaikki pääsevät laskemaan itselleen sopivassa ryhmässä.

Georgian kohdeopas: Jari ”Kossu” Koskinen

Kossu

Kohdeoppaan suuret monot Georgiassa täyttää tulevanakin talvena Jussi ”Kossu” Koskinen. Ammatti- seura- ja hiihtomies viimeisen päälle. Kossu elää ja hengittää hiihtoa ja ulkoelämää varten, ja hänen ykköstehtävä talvella on auttaa Elämysmatkojen asiakkaita saamaan kaikki irti lomastaan. Opas auttaa järjestelyissä, kuljetuksissa ja kohdevinkeissä paikan päällä, jotta sinä voit keskittyä nauttimaan matkasta.

Carpe Diem Hotel

Vuonna 2011 valmistunut laadukas ja moderni hotelli sijaitsee aivan rinteiden juurella. Hotellista löytyy oma suksivuokraamo, saunaosasto, yökerho ja elokuvateatteri. Huoneen hintaan kuuluu aamiainen ja illallinen.

 

Hintaan sisältyy:

 • Meno- paluulennot turistiluokassa
 • Suksikuljetus lennoilla
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Hinta sisältää 8 yön majoituksen Gudaurissa sekä viimeisen yön
  majoituksen Tbilisissä
 • Vapaalaskuviikon ohjelma
  • 2 opastettua päivää Elämysmatkojen oppaan johdolla
  • 2 opastettua päivää paikallisen vuoristo-oppaan johdolla (max. 6 hlö/opas)
  • lumiturvallisuuskertaus kohteessa
  • lumiturvallisuuskurssi Helsingissä SkiExpon yhteydessä (arvo 65€)
  • kilpailuja ja yhteistä iltaohjelmaa
 • Lisämaksusta helihiihtopäiviä (sis. sukset, lumiturvallisuusvarusteet, lounas, kuljetukset)
  • 750€/hlö/5 laskua/pvä (~3000m)

Varausmaksu on 350 eur/hlö, joka maksetaan varauksenteon yhteydessä. Loppumaksu 2,5 kk ennen matkan alkua.

Lentoaikataulu

Viimeinen yö Tblisissä 4* hotellissa.  Paluulento aikaisin aamulla.

TK1764   26JAN  HELIST   1815 2240
TK 386    27JAN  ISTTBS   0120 0430
TK 377    04FEB  TBSIST  0630 0800
TK1763   04FEB  ISTHEL 1445 1720