Haute_Route_hiihtovaellukset
Haute_Route1Haute_Route2Haute_Route4Haute_Route6Haute_Route7Haute_Route8Haute_Route5Haute_Route3Haute_Route7

Haute Route hiihtovaellukset 12.-22.4.2018 1650 €

Haute Route vuoristovaellus kahden ehkä Alppien kuuluisimman alppikylän välillä on ikivanha klassikko. Näiden kahden kylän väliä on kuljettu jalkaisin ja suksin jo yli sata vuotta. Tutustu eri vaellusohjelmiin ja valitse sinulle parhaiten sopiva ohjelma.

Ensimmäistä kertaa hiihtovaelluksille lähtevälle suosittelemme Verbier – Zermatt reittiä 14.-22.4. (1650€/ hlö) ja kokeneemmat voivat pidentää vaellusta alkupäästä lähtemällä matkaan Chamonixistä 12.-22.4 . (1790€/ hlö) Matkan alk. hinta on laskettu Verbier – Zermatt, lisää alkuvaellus valitsemalla pidennys Chamonixistä.

Chamonix – Zermatt reitille on monta eri vaihtoehtoa, me valitsemme vaihtoehdon lähtijöiden määrän ja mielihalujen mukaan. Yksi suosituimmista reiteistä menee Verbierin läpi ja tämä mahdollistaa sen, että osa porukasta (kokeneemmat) voivat lähteä Chamonixista ja loppuosa porukasta liittyy mukaan vasta Verbierissä.

Hiihtovaellusmatkoilla etenemme päivittäin 10 – 20 kilometriä lähinnä nousukarvoja käyttäen ja hiihtäen. Myöhemmin keväällä saatamme joutua myös kävelemään ja kiipeämään lyhyitä pätkiä suksia kantaen. Paras ajankohta on keväällä maaliskuun puoliväli – toukokuun alku, jolloin on usein aurinkoista ja lämmintä ja lumivyöryvaara on pienempi. Yövymme vuoristomajoissa joissa syödään illallinen ja aamiainen. Lounas kannetaan mukana repuissa. Vuoristomajoja käytettäessä repussa ei tarvitse kantaa mukana suunnatonta varustemäärää, joten myös lasketteluosuuksista pääsee nauttimaan täysipainoisesti.


TEE VARAUSKYSELY >>


tuotetunnus (SKU) SKI_haute. Osasto: .

Tuotekuvaus

HUOM! Vaelluksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että kaikki jaksavat koko vaelluksen läpi sekä kuntonsa että laskettelutaitojensa puolesta. Mikäli fyysinen tai tekninen osaaminen on yksittäisen henkilön osalta puutteellisella tasolla, jatkaa ryhmä vaellusta ja ko. henkilö siirretään pois vuorilta tilanteen salliessa.

Taito- ja kuntovaatimukset vaellukselle:

Minkäänlaista kiipeily- tai jäätikkökokemusta ei tarvita. Nämä taidot opetamme matkan varrella. Kuntotason tulisi olla kohtuullisen hyvä, liikumme päivittäin 2000-3700 metrin korkeuksilla ja nousemme n. 700 – 1200 metriä korkeuseroa päivän aikana.

Laskettelutaso hiihtovaelluksella pitää olla kohtalaisen hyvä ja aikaisempi vaelluskokemus Lapista tai Alpeilta olisi toivottavaa. Aikaisempi kokemus off-pisteiltä on pakollinen. Ennen hiihtovaellusta kannattaa tutustua vuoriin päivän tai kahden pienemmillä vaelluksilla ja off-pistehiihtoretkillä.

Andermatt – Engelberg reitillä ei ole perinteiseltä Haute Routelta tuttuja pitkiä loivia vaellus- tai siirtymäosuuksia juuri lainkaan. Nousut ovat jyrkempiä sekä lähes poikkeuksetta etelän puolella, laskut puolestaan pohjoisen puolella ja monilta osin mielenkiintoisempia kuin muilla hiihtovaelluksilla. Andermattin ja Engelbergin etäisyys toisistaan on vain n. 30 kilometriä eli reilusti alle puolet Chamonixin ja Zermattin välisestä matkasta. Tämän ansiosta pitkät siirtymät ovat tarpeettomia ja laskut ovat todellista hiihtoa.

Vaellus kestää 5 päivää ja 4 yötä vuoristomajoissa, joten se mahtuu varsin hyvin yhden viikon loman sisään. Elämysmatkojen paketti sisältää alkuun 2 päivää/3 yötä laskettelua Andermattissa, sen jälkeen vaellus ja lopuksi 2 päivää/2 yötä hiihtelyä Engelbergissä. Erittäin kokonaisvaltainen ja paljon hienoja laskuja sisältävä viikko Alppien upeimmissa ja lumisimmissa maisemissa!

Haute Route Chamonix – Zermatt

Vaellus Chamonixista Zermattiin on pidempi ja hieman vaativampi kuin Verbier – Zermatt reitti joten suosittelemme tätä vaellusta sellaisille henkilöille joilla on hyvä kokemus off-piste-hiihdosta ja vähintään perustaidot hiihtovaelluksista (esim. Suomen, Ruotsin tai Norjan Lapista).

Varaamme vaellukselle 6-7 päivää (kts. Verbier – Zermatt vaelluksen ohjelma). Olemme valinneet nykyään suosituimman reitin joka kulkee Verbierin kautta, tällöin periaatteessa samalle vaellukselle voi osallistua lähtijöitä Chamonixista sekä Verbieristä. Toinen vaihtoehto olisi ns. Classic reitti. Se on yksi alkuperäisistä reiteistä jota ensimmäiset Haute Routen suksilla kulkeneet käyttivät. Reitti Verbierin kautta on olosuhteiden kannalta hieman helpompi eikä siinä ole lumivyöryjen kannalta yhtä vaarallisia paikkoja kuin Classic-reitillä. Lopullisen päätöksen reittivalinnasta teemme alkutalvesta kun näemme kuinka paljon kannatusta eri reittivaihtoehdot saavat.

Ensimmäisenä opastettuna päivänä hiihdämme Chamonixin hiihtoalueen ympäristön offareita. Tarkoituksena on ennenkaikkea tutustua toisiimme ja nautiskella päivä rinteiden ulkopuolella. Samalla toki varmistumme siitä, että kaikki reissuun lähdössä olevat pärjäävät erilaisissa lumiolosuhteissa ja tsekkaamme kaikki varusteet jotta ne sitten kestävät koko vaelluksen läpi. Iltapäivällä laskemme alas Argentieren majalle jossa yövymme.

Toisena päivänä lähdemme Argentieren majalta aikaisin aamulla nousemaan kohti Chardonnay:n solaa. Ehdimme Trientin majalle alkuiltapäivästä. Päivä on suhteellisen rankka ja hyvin nousuvoittoinen. Nousua on yhteensä n. 1200 metriä ja laskua vain 400-500 metriä.

Kolmantena päivänä, aikaisin aamulla, laskemme alas Champex:n kylään josta jatkamme autolla kohti Verbieriä. Nousemme hisseillä ylös Mont Fortille (tai Col de la Chaux:iin) josta jatkamme matkaa kohti Praz Fleurin majaa. Täällä viimeistään tapaamme Verbieristä lähteneen ryhmän ja tämän jälkeen matkaamme yhtää matkaa Zermattiin asti.

Zermattiin saapumisen jälkeen palaamme Chamonixiin tai Verbieriin.

Chamonix – Zermatt hinta sisältää:

 • 6 yöpymistä vuoristomajoissa puolihoidolla (ruokajuomat eivät sisälly hintaan)
 • Oppaan vuokran 7 päivälle. (yksi off-piste hiihtopäivä Chamonixissa ja 5 tai 6 vaelluspäivää)
 • Kuljetukset junalla/autolla Zermattista takaisin Chamonixiin/Verbieriin.
 • Kuljetukset autolla vaelluksen aikana Champexin kylästä Le Chableen
 • Majoituksen aamiaisella Chamonixissa 2 yölle ennen vaellukselle lähtöä.
 • Majoituksen aamiaisella Chamonixissa 2 yölle vaelluksen jälkeen.
 • Kenttäkuljetukset

Haute Route Verbier – Zermatt

Ensimmäisenä opastettuna päivänä lähdemme hiihtämään Verbierin hiihtoalueen ympäristön offareita. Tarkoituksena on ennenkaikkea tutustua toisiimme ja nautiskella päivä rinteiden ulkopuolella. Samalla toki varmistumme siitä, että kaikki reissuun lähdössä olevat pärjäävät erilaisissa lumiolosuhteissa ja tsekkaamme kaikki varusteet jotta ne sitten kestävät koko vaelluksen läpi.

Toisena päivänä lähdemme itse vaellukselle. Ensimmäinen päivä on suhteellisen helppo eli nousua on n. 600-700 metriä ja laskua n. kilometri. N. klo 14.00 – 15.00 saavumme Praz Fleurin vuoristomajalle.

Kolmantena päivänä lähdemme aikaisin (n. klo 07.00) liikkeelle kohti Cabane de Dixiä. Saavumme sinne joskus puolen päivän jälkeen. Nousua tälle päivälle kertyy n. kilometri ja laskua vain 400-500 metriä. Tämä on kaikista vaelluspäivistä tylsin hiihdollisesti mutta maisemat kyllä korvaavat hiihdon puutteen.

Neljäntenä päivänä nousemme Cabane de Dixltä ylös Pigne d’Arolla – vuorelle joka on koko vaelluksen korkein kohta eli vajaat 3800 metriä. Korkeuseroa nousulle on vajaa kilometri ja laskua kertyy melkein saman verran. Iltapäivällä saavumme Vignettes – nimiselle vuoristomajalle joka on todella upealla paikalla. Maisemat hakevat vertaistaan. Pigne d’Arolla on suosittu helihiihtovuori joten vaikka lasku onkin hieno niin valitettavasti harvoin pääsemme nauttimaan uusien jälkien tekemisestä sillä helikopterit ehtivät huipulle ennen vaeltajia.

Viides päivä on kohtuullisen pitkä päivä, Vignettes – majalta Bertol – nimiselle majalle, nousua n. 1100 metriä. Tämä vuoristomaja sijaitsee uskomattomalla paikalla kallioharjanteella n. 3300 metrin korkeudessa. Viimeiset 40 metriä majalle nousemme kallioon kiinnitettyjä tikkaita pitkin. Majalta avautuu upeat näkymät Matterhornille ja monille muille nelitonnisillea. Vaelluksen viimeisenä päivänä meillä on nousua vain n. 300 metriä jonka jälkeen pääsemme nauttimaan pitkästä laskusta Zermattiin rauhassa ja ehdimme Zermattiin (ja takaisin Verbieriin) hyvissä ajoin.

Verbier – Zermatt hinta sisältää:

 • 4 yöpymistä vuoristomajoissa puolihoidolla (ruokajuomat eivät sisälly hintaan)
 • Oppaan vuokran 6 päivälle. (yksi off-piste hiihtopäivä Verbierissä ja 5 vaelluspäivää)
 • Kuljetukset junalla/autolla Zermattista takaisin Le Chableen
 • Majoituksen Le Chablessa 2 yölle ennen ja vaelluksen jälkeen. Majoitus joko hotellissa kahden hengen huoneissa aamiaisella
 • Lentokenttäkuljetukset

Lisäpalvelut

 • Matkan aloittaminen vaelluksella Chamonixistä 140 €
 • Kysy sopivia lentoja toimistolta

TEE VARAUSKYSELY >>


HUOM! Jos teillä on jo valmiina oma porukka, 4-6 henkilöä, voimme järjestää teille vastaavan vaelluksen millä tahansa viikolla keväällä 2017. Kysy lisätietoja toimistoltamme osoitteesta info@elamysmatkat.com


 TEE VARAUSKYSELY >>