Helpot_nelitonniset1
Helpot_nelitonniset2Helpot_nelitonniset3Helpot_nelitonniset4

Helpot nelitonniset vuoristovaellukset

Ensimmäiset askeleet isoille vuorille

Kesällä 2018 Elämysmatkat järjestää taas unelmaviikon Zermattissa ja Saas Grundissa kaikille niille joilla on herännyt kiinnostus vuoria ja vuoristokiipeilyä kohtaan mutta jotka eivät ole vielä rohkaistuneet sitä kokeilemaan.

Viikon aikana harjoitellaan helpon vuoristokiipeilyn perustaitoja, kuten jäätiköllä liikkumista, aklimatisoitumista, helppoa kalliokiipeilyä, perusköysitekniikoita jne. Sekä luonnollisesti kiivetään helppoja isoja (yli 4000 metriä korkeita) vuoria, kuten Allalinhorn, Breithorn ja/tai Pollux.

Kysy lisätietoja toimistoltamme info@elamysmatkat.com tai tilaa uutiskirje vaelluksista ja vuorten valloituksesta!

 

Osasto: .

Tuotekuvaus

Euroopassa 4000 metriä on tietynlainen maaginen korkeus, sitä korkeampia vuoria on vain n. 60 ja Alppimaissa on suosittu harrastus “keräillä nelitonnisia”. Nelitonniset ovat aina jo todellisia vuoria eikä niitä löydy Euroopasta kuin kolmesta maasta, Sveitsi, Ranska ja Italia. 4000 metrissä ollaan jo sen verran korkealla, että lyhyt aklimatisoituminen (ohueeseen ilmaan totuttautuminen) on paikallaan. Mutta päivän parin vaelluksella kroppa on yleensä aina valmis nopeaan ja helppoon ensinousuun nelitonniselle.

Tämä viikko soveltuu loistavasti ihmisille jotka ovat esim. harrastaneet vaellusta Pohjoismaissa mutta eivät ole aikaisemmin uskaltautuneet Alppien huipuille tai muillekaan korkeammille vuorille. Aikaisempaa kiipeilyn harrastamista tämä viikko ei vaadi.

Toisaalta viikko sopii täydellisesti myös aklimatisoitumisohjelmaksi Matterhornin nousulle. Näinollen järjestämme Matterhornin nousuviikon ja Helpot nelitonniset – viikon samanaikaisesti.

Ja kaiken kukkuraksi pääsette näkemään ja kokemaan kolme tunnettua sveitsiläistä alppikylää: Maailmankuulu, upea Zermatt, nelitonnisten vuorten ympäröimä autoton Saas Fee sekä pieni ja idyllinen Saas Grund.

Milloin: 21.7. – 28.7.2018

Hinta: n. 2000 euroa (kun ryhmässä 4 lähtijää), kysy lisätiedot toimistolta info@elamysmatkat.com

Varausmaksu 350€, loppumaksu laskutetaan n. 2,5kk ennen lähtöä. Hinnat laskettu kurssilla 1 € = 1,05 CHF. Kurssin muuttuessa merkittävästi hinta tarkistetaan ennen loppumaksua.

Matkan hinta sisältää:

 • Majoituksen aamiaisella 7 yölle, 3 yötä Pension Heino:ssa Saas Grundissa ja 4 yötä Hotel Tannenhofissa, Zermattissa.
 • Kuljetukset pikkubussilla Geneven kentältä Saas Grundiin, Saas Grundista Zermattiin ja Zermattista takaisin Geneven kentälle (+   juna / pikkubussi välillä Täsch – Zermatt – Täsch)
 • Vapaa hissien käyttö Saas Grundissa ja Saas Feessa kolmelle päivälle + Zermattissa 4 päivälle.
 • Vuoristo-oppaan opastus ja koulutus 4:lle päivälle (3 nousua nelitonnisille, Breithorn, Allalinhorn ja Pollux ja/tai 1 kalliokiipeilypäivä Riffelhornilla).
 • Vuoristo-oppaiden kaikki kulut.

Viikon toteutumiseen vaaditaan vähintään 4 asiakasta.

Hissiliput Saas – laaksossa sillä varauksella, että paikalliset turistitoimistot jatkavat edellisien kesien tarjousta jossa hissiliput sisältyvät majoituksen hintaan.

Päivä 1

 • Lento Geneveen ja kuljetus Geneven kentältä Saas Grundiin. Majoittuminen Pension Heino:ssa.

Päivä 2

 • Vaeltelua ominpäin Saas Grundin ympäristössä

Päivä 3

 • Aikaisin aamulla ajo ylös Saas Fee:n kylään, hisseillä ylös n. 3500 metriin ja nousu ylös ensimmäiselle nelitonniselle, Allalinhornille, korkeus 4027 metriä.

Päivä 4

 • Aikaisin aamulla siirtyminen Zermattiin. Päivällä vaellusta / helppoa kalliokiipeilyä / köysitekniikoiden harjoittelua Riffelhornilla, 2800 – 2900 metrissä, upeissa maisemissa. Iltapäivällä majoittuminen Hotel Weishornissa.

Päivä 5

 • Nousu Breithornille, korkeus 4164 metriä. Iltapäivällä jäätikkötaitojen harjoittelua.

Päivä 6

 • Nousu Pollux:ille, korkeus 4092 metriä. Pollux on hieman teknisesti hieman vaikeampi vuori kuin edelliset kaksi (hyvin helppoa) vuorta. Allalinhorn ja Breithorn ovat kokonaisuudessaan lumella/jäällä tapahtuvia nousuja mutta Polluxilla kiivetään myös kalliota. Polluxille mennessä vietetään myös pari kolme tuntia Italian puolella, Benvenuti in Italia!

Päivä 7

 • Viimeinen päivä on varattu rentoutumiselle ja kevyelle vaeltamiselle Zermattin upeissa maisemissa. Tai vaihtoehtoisesti varapäiväksi jollekin edellisinä päivinä suunnitelluille nousuille jos säät eivät ole sallineet nousua aikaisemmin.

Päivä 8

 • Kuljetus Zermattista Geneven kentälle ja lento kotiin.