Jokainen matka on Elämys

Elbrus
Elbrus1Elbrus_huiputElbrus_perusleirin_majoituskontitElbrus2Elbrus3Elbrus4

Hiihtovaellus Elbrus 5642m 26.5.-3.6.2018

Matkaamme Euroopan ja Aasian rajamaille, Kaukasus-vuoristoon Etelä-Venäjälle. Tavoitteenamme on haikata Euroopan korkeimmalle huipulle Elbrusille (5642 m), ja laskea sieltä alas. Elbrus on osa vulkaanisesti syntynyttä vuoristoa, joka nousee jopa yli tuhat metriä ympäröiviä vuoria korkeammalle. Se on yksi helpommin saavutettavista ”Seven Summits” -vuorista eli maailman seitsemän mantereen korkeimmista vuorista.

Ohut ilma sekä alueen kovat keliolosuhteet tekevät noususta haastavan, mutta samalla palkitsevan. Vuorella majoitutaan kiinteisiin, lämmitettyihin majoituskontteihin. Perusleiristä avautuu upea maisema Kaukasuksen päävyöhykkeelle. Jokaisena päivänä on mahdollista tehdä laskuja ja nousta perusleiriin takaisin hissillä. 

Matkan hinta: 2 300 € /hlö


Varaukset: info@elamysmatkat.com tai 09 622 70 940


Tuotekuvaus

26.5. Helsingistä Moskovan kautta Terskoliin

Lennot Etelä-Venäjälle Mineralnye Vodyyn ja oma kuljetus pitkin Baksan-laaksoa Elbrusin alueelle, Terskolin kylään. Kirjaudumme Hotel Alamatiin, nautimme illallisen ja tapaamme paikallisoppaamme. Illalla varusteiden läpikäyntiä ja valmistautumista aamuun. (I)

27.5. Hissillä kohti perusleiriä – ensimmäinen akklimatisaationousu

Aamupalan jälkeen pakataan laskuvälineet autoon ja siirrytään kohti Azaun hiihtohissejä. Nousemme hisseillä perusleiriin (3800m) ja aloitamme ensimmäisen nousun kohti Diesel-majaa (4050m). Laskemme alas ja otamme hissit laaksoon. Illallinen hotellilla ja varusteiden pakkausta (A,L,I)

28.5. Siirtyminen perusleiriin – toinen akklimatisaationousu

Nousemme hisseillä tynnyrimajoille (3800 m), jotka toimivat loppuviikon perusleirinä Elbruksen nousulle. Majoituskontissa on 8-10 vuodetta, patterilämmitys ja pistorasiat, eli kaikki mukavuudet. Iltapäivälle teemme toisen akklimatisointinousun Pastukhov-kivien alapäähän (4200m). Laskemme alas perusleiriin. On myös mahdollista laskea perusleirin alapuolelle lumitilanteen mukaan ja nousta takaisin hissillä (lisämaksu per nousu) (A,L,I)

29.5. Kolmas akklimatisaationousu

Teemme kolmannen akklimatisaationousun Pastukhov-kivien yläpäähän 4800m. Laskemme takaisin perusleiriin lepäämään ja suunnittelemaan nousua. (A,L,I)

30.5. Valmistautumispäivä – köysitekniikkaa ja kelien spekulointia

Harjoittelemme aamulla nousutekniikoita ja tarkistamme varusteemme seuraavan päivän koitosta varten. (A,L,I)

31.5. Elbrus 5642m

Heräämme aikaisin aamuyöstä ja aamiaisen jälkeen aloitamme nousun kohti Elbrusin länsihuippua otsalamppujen valossa. Pääsemme kokemaan upean auringonnousun vuorenrinteellä Pasctuckhov-kivien tuntumassa, josta nousemme yhä korkeammalle kauniiden Kaukasusvuoriston huippujen ympäröimänä. Saavutamme Elbrusin huipun noin seitsemän tunnin nousemisen jälkeen. Onnittelujen ja kuvien ottamisen jälkeen laskemme samaa reittiä takaisin tynnyrimajoille. (A,L,I)

1.6. Varapäivä huiputukselle

Elbrus tunnetaan haastavista, epäsäännöllisistä ja ennalta arvaamattomista sääolosuhteistaan. Siksi olemme varanneet lisäpäivän huipulle nousua varten. Mikäli huippu on saavutettu jo edellisenä päivänä, palaamme hotellille ja on aikaa rentoutua tai tutustua lähialueeseen. (A,L,I)

2.6. Huiputusjuhlat

Vielä tänäkin aamuna on mahdollista yrittää huipulle. Silloin on kuitenkin ehdittävä alas ennen hissien sulkeutumista. Illalla läksiäisjuhlallisuudet yhdessä vuoristo-oppaidemme kanssa. (A,L,I)

3.6. Lentokenttäkuljetus ja lennot Helsinkiin

Aamulla kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan. (A)

(A)  ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Matkan hintaan sisältyy

  • Lennot kohteeseen ja kaikki maan sisäiset lennot ja lentokenttäverot
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Majoitukset
  • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
  • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
  • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut

Majoitus ja palvelut

Laaksossa majoitumme mukavassa turistiluokan hotellissa (Hotel Alamat, Terskol). Elbruksen alue on hiihtokeskus, joten ympärillä on myös muita ravintoloita, paikallinen tori, posti ja kauppoja. Vuorella majoitumme tynnyrimajojen vieressä oleviin uudempiin ja mukavampiin kontteihin (3800m). Tynnyreille on mahdollista nousta kabiini- ja tuolihisseillä. Jokaiseen konttiin majoittuu 8-10 henkilöä, majoissa on lämmitys sekä sähköt. Käytössä on lisäksi erillisessä rakennuksessa ruokailu- ja keittiötilat sekä ulko-wc. Sängyissä on patjat ja tyynyt, mutta oma makuupussi on tarpeellinen. Lämmityksestä huolimatta suosittelemme, että makuupussi on riittävän lämmin. Makuualusta ei ole välttämätön, mutta sen voi ottaa mukaan.

Matkan hintaan ei sisälly 

Matkavakuutusta, viisumeita, matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita, ruokajuomia, henkilökohtaisia kuluja, lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Matkan hinta: 2 300 € /hlö


Varaukset: info@elamysmatkat.com tai 09 622 70 940


Pidätämme oikeudet muutoksiin, matkanjohtaja ja paikallisopas tekevät lopulliset päätökset ryhmän liikkeistä paikanpäällä keliolosuhteista riippuen. Matkalla opas – asiakassuhde 1:3 + suomalainen matkanjohtaja.