OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matterhorn-viikko

Majesteettinen Matterhorn odottaa valloittajiaan!

Elämysmatkat järjestää jälleen ensi kesänä nousumatkan Matterhornille. Matterhorn oli viimeinen Alppien suurista vuorista joka onnistuttiin kiipeämään. Toki nykypäivänä nousu on helpompi kuin aikoinaan, oppaista, varusteista ja kiinteistä köysistä johtuen. Mutta se on edelleenkin varsin vaikea kiivettävä ja kaikkien sitä kiipeämään lähtevien kannattaa valmistautua kunnolla.

Ensinnäkin kunto pitää olla kohdallaan, huippupäivänä noustaan Hörnli – majalta huipulle n. 1200 metriä ja sama korkeusero laskeudutaan samaa reittiä myös alas. Reitti on suurimmaksi osaksi aitoa kiipeilyä ja vaikeimmat kohdat ovat n. 4100-4200 metrin korkeudella jossa on jopa lyhyitä päällekaatuvia osuuksia.

Toisekseen on hyvä harjoitella kalliokiipeilyä ja mieluiten myös totuttautua kiipeämään helppoja (kolmosen ja nelosen) reittejä isot vuoristokiipeilykengät jalassa.

Kolmanneksi on tärkeätä, että aklimatisoituminen, eli ohueen ilmaan tottuminen, on hoidettu kunnolla. Matterhornin korkeus, 4478 metriä, takaa sen, että ilman kunnon aklimatisoitumista ei huipulle ole asiaa.

Summa summarum: Nousu on vaativa mutta hyvin valmistautuneelle kiipeilijälle oppaan kanssa suoritettu nousu on turvallinen ja miellyttävä. Ja palkinto taatusti kaiken ajan ja vaivan väärtti kun seisomme pienellä huipputasanteella ja allamme avautuu yksi Euroopan hienoimpia näkymiä!

 

Osasto: .

Tuotekuvaus

Milloin: Heinä-elokuussa 2018

Matkan hinta: Kysy toimistoltamme info@elamysmatkat.com

Matterhornin nousu on varsin kallis ennenkaikkea siksi, että itse nousulla yksi opas voi turvallisuussyistä ottaa vain yhden asiakkaan. Pelkän Matterhornin nousupäivän hinta on n. 1500 euroa. Sen lisäksi kunnon aklimatisoituminen vaatii ainakin 2-3 päivää kiipeilyä ylhäällä ja 2-3 yötä vuoristomajoissa.

Kun teemme Matterhorn – viikon yhdessä Helpot Nelitonniset – viikon kanssa samaan aikaan niin Matterhornille menevät voivat aklimatisoitua Helpot Nelitonniset – asiakkaiden kanssa samassa ryhmässä ja tämä halventaa huomattavasti koko viikon hintaa.

Hinta sisältää:

 • kenttäkuljetukset Genevestä Zermattiin ja takaisin
 • Ensimmäiselle kolmelle päivälle (Saas Grundissa) ohjelma kuten Helpot Nelitonniset – viikolla
 • Keskiviikkona Riffelhornilla kalliokiipeilyä Helpot Nelitonniset – ryhmän mukana
 • Torstaina Polluxin kiipeäminen Helpot Nelitonniset – ryhmän mukana
 • Perjantaina Matterhornin nousun paikallisen vuoristo-oppaan kanssa
 • Majoitukset aamiaisella Saas Grundissa (3 yötä), Zermattissa (1 yö) ja Klein Matterhorn – lodgessa ylhäällä 3800 metrissä (1 yö)
 • Majoitukset puolihoidolla Gandegg – majalla ja Hörnli – majalla
 • Oppaiden kaikki kulut
 • Vapaa hissien käyttö Saas – laaksossa kahden ensimmäisen päivän ajan ja Zermattissa 5 päivän ajan

Hinta ei sisällä:

 • Lentoja
 • Mahdollisia lounaita tai juomia vuoristomajoissa
 • Lounaita tai illallisia niinä päivinä, kun asutaan hotelleissa
 • Mahdollisen huonon sään johdosta tarvittavan varapäivän opastuskuluja (jos sunnuntain varapäivä käytetään hinta 3350 euroa / henkilö sisältäen kaiken yllä mainitun + yhden lisäyön Zermatissa aamiaisella mutta ei paluukyytiä Geneveen)
 • Varausmaksu 350€, loppumaksu laskutetaan n. 2,5kk ennen lähtöä. Hinnat laskettu kurssilla 1 € = 1,05 CHF. Kurssin muuttuessa merkittävästi, hinta tarkistetaan ennen loppumaksua.

Matterhorn-viikon ohjelma:

Päivä 1

Lento Geneveen ja kuljetus Geneven kentältä Saas Grundiin. Majoittuminen Pension Heino:ssa.
Päivä 2

Vaeltelua ominpäin Saas Grundin ympäristössä
Päivä 3

Aikaisin aamulla ajo ylös Saas Fee:n kylään, hisseillä ylös n. 3500 metriin ja nousu ylös ensimmäiselle nelitonniselle, Allalinhornille, korkeus 4027 metriän.
Päivä 4

Kalliokiipeilyä Riffelhorn – vuorella n. 2800-2900 metrin korkeudella. Upeat maisemat ja täydellistä maastoa Matterhornin nousua varten. Illaksi ylös Gandegg – majalle jossa illallinen.
Päivä 5

Aamiaisen jälkeen hissillä ylös Klein Matterhornille ja Pollux – vuoren kiipeäminen. Iltapäivällä paluu Klein Matterhorn – hissiasemalle jossa yö.
Päivä 6

Aamiaisen jälkeen hissillä alas Zermattiin jossa rauhallinen päivä ruokaa ja juomaa tankaten ja suihkussa käyden. Iltapäivällä hissillä ylös Schwartzee – hissiasemalle josta n. 2 tunnin leppoisa kävely Hörnli – majalle.
Päivä 7

Aamiainen n. 04.30 jonka jälkeen lähtö kohti Matterhornin huippua. Iltapäivällä paluu alas Zermattiin.
Päivä 8

Varapäivä Matterhornin nousulle jos nousu ei ole onnistunut edellisinä päivinä huonon sään takia. Jos nousu on onnistunut lauantaina niin siinä tapauksessa lähtö takaisin Suomeen Elämysmatkojen Helpot Nelitonniset – ryhmän mukana.
(Varapäivä Päivä 9)

Junalla Zermattista Geneven kentälle ja lento Suomeen. (omatoiminen junamatka)