Sardinian_vaellus1
Sardinian_vaellus2Sardinian_vaellus3Sardinian_vaellus4

Sardinian itärannikon vaellus

Välimeren ehkä upeimman saaren, Sardinian, itärannikolta löytyy villi ja tuntematon Supramonten vuoristoalue. Jyrkät kalkkikivikalliot, jokilaaksot ja rotkot tekevät maastosta sen verran luoksepääsemättömän, että nykyään alueen ikivanhat asutukset ovat autioituneet ja ainoastaan rauhaa ja luonnonkauneutta etsivät vaeltajat liikkuvat siellä. Vuosituhansia sitten alueella asui enemmän ihmisiä kuin nykyään.

Alueen suosituin vaellusreitti, Selvaggio Blu, kulkee viiden tai kuuden päivän ajan läpi unohtumattomien maisemien. Joka päivä sininen Välimeri siintää oikealla puolella, välillä kuljemme melkein kilometrin korkeudessa, välillä laskeudumme aivan meren rantaan. Maasto on todellakin sen verran vaikeakulkuista, että normaalilla 6 päivän perusvaelluksellakin tarvitaan kiipeilyvaljaita lähes päivittäin. Minkäänlaista kiipeilykokemusta perusreitillä ei kuitenkaan vaadita, sillä oppaat valvovat koko ajan että laskeutumiset ja lyhyet kiipeilyosuudet sujuvat turvallisesti.

 

Osasto: .

Tuotekuvaus

Päivät vaellamme poluilla ja välillä kohtuullisen vaikeakulkuisessa kivikossa upeista maisemista ja luonnon rauhasta nauttien. Iltapäivällä, vaelluksen jälkeen, italialaiset yhteistyökumppanimme tuovat ruoat ja leiriytymisvälineet leiripaikalle veneellä. Useimmiten leirit ovat meren rannalla mutta välillä nukumme joko vuoristomajoissa tai jopa isoissa luolissa. Aamulla leiriytymisvälineet ja ruoat korjataan pois veneisiin, joilla ne viedään jälleen seuraavaan leiripaikkaan. Itse vaelluksen aikana meidän ei tarvitse kantaa kuin kevyitä päiväreppuja, joissa on vettä ja evästä päivälle sekä laskeutumisvaljaat ja hieman vaihtovaatteita.

Ensimmäisen vaelluksen ajankohta on toukokuussa ja toisen syyskuussa, koska kesällä lämpötilat nousevat liian korkeiksi. Keväällä ja syksyllä normaalit päivälämpötilat ovat 22 – 25 astetta eli juuri sopivan lämmintä vaellusta ajatellen. Merivesi on keväällä viileätä ja syksyllä kesän jäljiltä vielä lämmintä ja mutta molempina ajankohtina ainakin suomalaisten mielestä täysin uimakelpoista!

Matka-ajat: Toukokuu tai syyskuu

Hinta-arvio: 1390 euroa, kun ryhmässä 6 asiakasta ja yksi opas

Hinta-arvio: 1690 euroa, kun ryhmässä 4 asiakasta ja yksi opas

Hinta sisältää:

  • Majoituksen kahdelle yölle kahden hengen huoneissa aamiaisella. (Yksi yö ennen vaellusta ja yksi yö vaelluksen jälkeen.)
  • Leirimajoituksen 5pvä (rannalla, vuoristomajoissa tai luolassa). Voimme tarvittaessa lainata telttoja, mutta suosittelemme omien tuomista.
  • Täysihoidon (aamiainen, retkilounas sekä illallinen) 5 vaelluspäivän ajan
  • Kaikki maakuljetukset Sardiniassa (kentältä hotelliin, hotellista kentälle jne)
  • Suomalaisen vuoristo-oppaan / matkaoppaan palvelut 7 päivän ajan
  • Kaikki laskeutumisiin ja pieniin kiipeilyosuuksiin tarvittavat varusteet

Hinta ei sisällä lentoja (Cagliari), mutta voimme auttaa niiden varaamisessa.