Skiers_Haute_Route
Haute_Route1Haute_Route2Haute_Route4Haute_Route6Haute_Route7Haute_Route8

Skier’s Haute Route Andermatt – Engelberg

Haute Route vuoristovaellus kahden ehkä Alppien kuuluisimman alppikylän välillä on ikivanha klassikko. Näiden kahden kylän väliä on kuljettu jalkaisin ja suksin jo yli sata vuotta. Tutustu eri vaellusohjelmiin ja valitse sinulle parhaiten sopiva ohjelma. Hyvästä hiihdosta kiinnostuneille suosittelemme Skier’s Haute Routea, Andermattista Engelbergiin.

tuotetunnus (SKU) SKI_skier. Osasto: .

Tuotekuvaus

Hiihtovaellusmatkoilla etenemme päivittäin 10 – 20 kilometriä lähinnä nousukarvoja käyttäen ja hiihtäen. Myöhemmin keväällä saatamme joutua myös kävelemään ja kiipeämään lyhyitä pätkiä suksia kantaen. Paras ajankohta on keväällä maaliskuun puoliväli – toukokuun alku, jolloin on usein aurinkoista ja lämmintä ja lumivyöryvaara on pienempi. Yövymme vuoristomajoissa joissa syödään illallinen ja aamiainen. Lounas kannetaan mukana repuissa. Vuoristomajoja käytettäessä repussa ei tarvitse kantaa mukana suunnatonta varustemäärää, joten myös lasketteluosuuksista pääsee nauttimaan täysipainoisesti.

HUOM! Vaelluksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että kaikki jaksavat koko vaelluksen läpi sekä kuntonsa että laskettelutaitojensa puolesta. Mikäli fyysinen tai tekninen osaaminen on yksittäisen henkilön osalta puutteellisella tasolla, jatkaa ryhmä vaellusta ja ko. henkilö siirretään pois vuorilta tilanteen salliessa.

Taito- ja kuntovaatimukset vaellukselle:

Minkäänlaista kiipeily- tai jäätikkökokemusta ei tarvita. Nämä taidot opetamme matkan varrella. Kuntotason tulisi olla kohtuullisen hyvä, liikumme päivittäin 2000-3700 metrin korkeuksilla ja nousemme n. 700 – 1200 metriä korkeuseroa päivän aikana.

Laskettelutaso hiihtovaelluksella pitää olla kohtalaisen hyvä ja aikaisempi vaelluskokemus Lapista tai Alpeilta olisi toivottavaa. Aikaisempi kokemus off-pisteiltä on pakollinen. Ennen hiihtovaellusta kannattaa tutustua vuoriin päivän tai kahden pienemmillä vaelluksilla ja off-pistehiihtoretkillä.

Andermatt – Engelberg reitillä ei ole perinteiseltä Haute Routelta tuttuja pitkiä loivia vaellus- tai siirtymäosuuksia juuri lainkaan. Nousut ovat jyrkempiä sekä lähes poikkeuksetta etelän puolella, laskut puolestaan pohjoisen puolella ja monilta osin mielenkiintoisempia kuin muilla hiihtovaelluksilla. Andermattin ja Engelbergin etäisyys toisistaan on vain n. 30 kilometriä eli reilusti alle puolet Chamonixin ja Zermattin välisestä matkasta. Tämän ansiosta pitkät siirtymät ovat tarpeettomia ja laskut ovat todellista hiihtoa.

Vaellus kestää 5 päivää ja 4 yötä vuoristomajoissa, joten se mahtuu varsin hyvin yhden viikon loman sisään. Elämysmatkojen paketti sisältää alkuun 2 päivää/3 yötä laskettelua Andermattissa, sen jälkeen vaellus ja lopuksi 2 päivää/2 yötä hiihtelyä Engelbergissä. Erittäin kokonaisvaltainen ja paljon hienoja laskuja sisältävä viikko Alppien upeimmissa ja lumisimmissa maisemissa!

Hinta sisältää:

  • 3 yötä Andermattissa hotelli Badus*** aamiaisella
  • 4 yöpymistä vuoristomajoissa puolihoidolla (ruokajuomat eivät sisälly hintaan)
  • Oppaan vuokran 5 päivälle
  • 2 yötä Engelberg hotelli Terrace*** puolihoidolla
  • 2 päivän hissilipun Engelbergiin

HUOM! Jos teillä on jo valmiina oma porukka, 4-6 henkilöä, voimme järjestää teille vastaavan vaelluksen millä tahansa viikolla keväällä 2017. Kysy lisätietoja toimistoltamme osoitteesta info@elamysmatkat.com!