Hintanostokuva_svalbard
svalbard_blumi2svalbard_blumi3svalbard_blumi1chris-marquardt-274404 (1)aurora-1185466_1920svalbard_blumi4glacier-1190254_1920svalbard-2152572_1920aurora-1185471_1920

Unohtumaton Huippuvuoret 4.-14.5.2018

Yleisön pyynnöstä olemme rakentaneet unohtumattoman matkan Huippuvuorille yhteen sen upeimmista paikoista pohjoisen Spitsbergenin Atomfjellaan. Matkan ydin on seitsemän päivän retki, johon kuljetus  järjestetään moottorikelkoilla ja majoitus tapahtuu teltoissa keskellä uskomattoman upeata vuoristoseutua.

Monille näistä sadoista huipuista ei ole vielä edes kiivetty. Kaikki alueen huiput ovat 1400-1700 metriä korkeita ja päiväretkillä haikattavien reittien korkeusero on jopa 1200 metriä. Lähde mukaan kokemaan tämä ainutlaatuinen retki suomalaisen oppaan johdolla!

Varausmaksu on 350 eur/hlö, joka maksetaan varauksenteon yhteydessä. Loppumaksu 2,5 kk ennen matkan alkua.

Tuotekuvaus

Tukikohtanamme seitsemän päivän ajan on telttakylä, jossa on iso lämmitetty teltta yhteisille hetkille, ruokailulle ja varusteiden kuivaamiselle. Päiväretket tehdään perusleiristä, jonka paikkaa voidaan osallistujien toiveiden mukaisesti siirtää eri vuorten läheisyyteen. Tälle unohtumattomalle matkalle lähtijän on oltava hyvässä fyysisessä kunnossa, hiihtotaitojen tulee olla erinomaiset ja myös ulkona yöpymisen ja talvisen retkeilyn haasteellisuuden tulee olla tuttua. Huippuvuorten reissu on huviretki vain koviin olosuhteisiin tottuneelle! Matka toteutetaan yhteistyössä paikallisen palveluntarjoajan (Poli Arctici) kanssa.

Matkan hintaan sisältyy:

  • Norwegian reittilennot Helsinki-Oslo-Longerbyen-Oslo-Helsinki
  • Sukset/lauta lennoille mukaan
  • Maakuljetukset kohteessa
  • Majoitus aamiaisella Haugen Pensjonatissa Longerbyenissa 4 yötä (4.5.-6.5 ja 12.5.-14.5) 
  • Atomfjelletin 7 päivän (6 yötä) retki ja telttamajoitus täysihoidolla vuoristo-oppaan kanssa
  • Suomalainen matkanjohtaja koko reissun ajan
  • Pelastautumisvakuutus ja ensiapu- ja turvallisuusvarusteet

snow-1216542_1920

Retken ohjelma 6.-12.5.

Päivä 1, 180 km moottorikelkan kyydissä: Tapaaminen aamulla Longyearbyen-hotellissa, käydään läpi moottorikelkkakuljetus ja matkan pääpiirteet, tehdään viimeiset valmistelut ja pakataan tavarat kelkkoihin ja rekiin. Ajomatka moottorikelkoilla itään Adventdalen ja Sassendalen laaksojen läpi. Saapuminen iltapäivällä Tempelfjord-jäätikön laidalle ja ennen jäätikön ylittämistä pieni tauko Fredheimin vanhalla viestintäasemalla. Tempelfjordin jäätikön ylittämisen jälkeen matka jatkuu laaksojen ja jäätiköiden läpi Bünsowlandiin asti. Lämmin lounas tarjoillaan Gipsdalenin pohjukassa ennen Lomonosovfonnaa. N. 50 km ajomatkan jälkeen saavutaan Newtonin aluelle ja viimeinen pysäkki on Gallerbreen Atomfjellan alueella, jossa tavarat puretaan kelkkojen kyydistä ja leiri päästään pystyttämään. Moottorikelkat palaavat Longyearbyeniin ja palaavat 6 yön kuluttua. Illallinen tarjoillaan lämmitetyssä teltassa.

tents

Päivät 2-6: Aamiaisella käydään läpi päivän retki ja valmistellaan lähtöä. Retket valitaan vallitsevien olosuhteiden ja retkeilijöiden toiveiden ja kunnon mukaisesti ja tässä ympäristössä retken suunnissa on valinnanvaraa. Matkan sisältöön kuuluu yleensä Atomfjellan korkeimman huipun Mt. Perrierin (1717 m) huiputtaminen, muut lähistöllä olevat huiput ovat n.1400-1500m korkeita. Mukaan pakataan kevyet päiväreput, ja tarjolla on aina lämmin lounas. Illallinen nautitaan aina lämmitetyssä teltassa, jossa on myös mahdollisuus kuivata varusteita. Yöt vietetään pienemmissä teltoissa. 

Päivä 7, 180 km moottorikelkan kyydissä: Aamiainen ja tavaroiden pakkaus, jonka jälkeen lämmin lounas ulkotiloissa ennen kuin moottorikelkat saapuvat Longyearbyenista. Arvioitu paluu Longyearbyeniin on klo 20.00. Illallinen hotellissa Longyearbyenissä.

svalbard-2144678_1920

Alustava lentoaikataulu

D8 301  04MAY  HEL – OSL  0735 0805 
DY 396  04MAY  OSL – LYR  0855 1155
DY 397  14MAY  LYR – OSL  1240 1540 
D8 317  14MAY  OSL – HEL  1955 2220


Varustus ja laskutaito

Matkalla tarvitset lumivyöry- ja hiihtovaellusvarusteita. Lisätietoja varusteista saat meiltä info@elamysmatkat.com ja tarvittaessa voit myös vuokrata varusteita. Mukaan lähtevillä laskijoilla olisi hyvä olla riittävä kuntotaso ja kokemusta puuterilumessa laskemisesta, jotta reissu olisi mahdollisimman antoisa kaikille osallistujille. Elämysmatkat järjestää vapaalaskukursseja aloittelijoille tänä talvena esim. Hakubassa ja Nisekossa. Matkalle tarvitset mukaan myös erittäin lämpimän varustuksen teltassa yöpymiseen. Katso kaikki varustukseen liittyvät tarkennukset täältä >>

Matkan hintaan ei sisälly

  • Pakkasen kestävä makuupussi ja makuualusta
  • Virvokkeet ja mineraalivesi
  • Matkavakuutus  

Huippuvuorten kohdeopas: Jan-Erik ”Blumi” Blomberg

Blumi

Jan-Erik ”Blumi” Blomberg on maailmaa kiertävä ja kuvaava pitkän linjan vapaalaskija, joka opastaa elämysmatkalaisia mitä eksoottisimmissa kohteissa. Yli 30-vuotta suksien päällä satoja päiviä vuodessa nauttiva oppaamme luotsaa tänä vuonna matkalaisiamme myös Road Tripeillä Jenkeissä ja Islannissa. Elämysmatkojen kohteissa toimivat suomalaiset sekä paikalliset oppaat ovat alansa parhaita ammattilaisia. Oppailla on tietoa ja ymmärrystä suomalaisten hiihtolomailijoiden toiveista ja tarpeista sekä hyvä paikallistuntemus rinteistä, maastosta ja alueen palveluista.

Katso viime talven reissun tunnelmia videolta

Svalbard ski trip 2017 from ProGuide on Vimeo.

Lisää tunnelmapaloja tutkittavaksi: