UsaVerkkokauppa
baker2baker10baker9baker8baker7baker6baker5baker4baker3

USA Roadtrip CBS eli Crystal-Baker-Stevens Pass 4.-14.3.2018

3,350

Tulevan kauden uutuus on Amerikan mantereelle suuntautuva Road Trip Jan Erik Blombergin johdolla. USA:n roadtrippejä järjestetään kaksi ja ensimmäinen myytiin jo loppuun ennenkuin ehdimme julkaista sen verkkokauppaan. 

USA:n Roadtrip alkaa grungen syntykaupungista Seattlesta ja sieltä matkaa jatketaan siitä kaupungin lähellä oleviin keskuksiin. Luvassa on hissiavusteista skinnailua ja hissillä pyyderin paukuttamista.

 


Tee varaus, niin olemme sinuun yhteydessä! info@elamysmatkat.com


 

Pay a deposit of 350 per item
(Tuote)Osastot: , . Avainsana tuotteelle .

Tuotekuvaus

Washingtonin osavaltion keskukset ovat siitä mielenkiintoisia paikkoja, että ensinnäkin ne sijaitsevat syvällä sademetsänoloisissa laaksoissa, joissa puut ovat täysin sammaleen peitossa. Jo itse keskukseen pääsy on jo elämys. Toisekseen täällä näkyy vielä autenttisuus, mitä monista Amerikan keskuksista on kadonnut kaupallisuuden myötä. Täällä aikaansa viettävät todelliset hiihto ja lautapummit, parrakkaat metsurimiehet ja syvän joen metsästäjät. Hiihtäminen ja keskukset yhdistävät ihmiset kylässä. Laskeminen tuo ihmisille energiaa, se antaa heille yhteisen kielen, nautinnon, pelon ja odotuksen. Puuteripäivät ja niiden odottelu tekee ihmiset iloisiksi ja innokkaiksi. Myös ruuhkaisuus paistaa poissaolollaan. Sehän ei hiihtäjää haittaa. Keskuksista löytyy järjestään jyrkkää mäkeä, johon lumi tarttuu erinomaisesti. Rannikon lumipakka asettuu nopeasti ja on parhaimmillaan erittäin hyvää, huonoimmillaankin se on parempaa kuin paras. Tyyneltä mereltä tulevat rintamat iskeytyvät tänne jatkuvalla syötöllä. Siitä syystä juurikin tämä alue on erittäin lumirikas.

Mt Bakerin keskus sijaitsee kahden vuoren Mt Bakerin ja Mt Shuksanin välissä. Jo pelkästään hissillä on mahdollista laskea itselleen sopivia, haasteita antavia ja ihmetellä mahdottomilta tuntuvia laskuja ja jos antaa hieman hien valua, niin haikkaamalla ja skinnaamalla päästään sidecountryn syleilyyn. Mt Herman ja Table mountain takaavat hyvät laskut kelillä kuin kelillä. Hyvän sään vallitessa maisema avautuu kosmisiin sfääreihin. Hyvällä säällä Mt Shuksan ja sinne johtava harjanne ovat supereita haikkikohteita. Itse Mt Baker sijaitsee hieman etäämmällä, mutta sinne suunnatessa matkan varrelta löytyy loputon määrä laskettuja ja laskemattomia runeja. Mt Shuksanin suuntaan kiivetessäni en voinut kuin ihmetellä niitä kaikkia laskuja, joita tällä alueella voi tehdä.

Crystal mountain on Seattlesta noin 45 minuutin ajomatkan päässä. Crystal on muodoltaan hyvin erilainen kuin Baker. Se on täynnä harjanteita, joille hisseiltä laskemalla tai pienen haikin tuloksena voi päästää pedon itsestään irti. Sopivan viettävät mäet eivät kuumota ketään, vaan niissä voi huoletta kokeilla reisien kestävyyttä. Mikäli haluaa hieman jännitystä elämään, niin pienen haikkailun tuloksena maastoon saadaan kaltevuutta sanotaanko riittävästi.

Stevens Pass on legenda haikkaajien ja sidecountrymiesten keskuudessa. Stevens Passin hiihtoalue on juuri sopivan kokoinen alue, joka mahdollistaa todella hienojen paikkojen laskemisen. Metsähiihto on paikan parasta antia. Suuret vanhat douglaskuuset jotka peittyvät jäkälästä, tuovat mystisen tunnelman.

Käsityöolutkulttuuri paistaa läpi jokaisessa paikassa. Keskusten rinnekahviloiden hanat ovat täynnä pienpanimotuotteita, ja niiden parissa meneekin kivasti iltapäivä.

CBS reissu vie matkaajan puuterin, hiihtopummeilun ja käsityöläiskulttuurin kehtoon.


4.-14.3.2018 3 350 € /hlö  

Hinta sisältää:

  • Icelandairin reittilennot Helsinki-Reykjavik-Seattle-Reykjavik-Helsinki
  • sukset/laudan lennoilla
  • majoituksen 9 yötä hiihtokeskuksissa (3 yötä Mt Baker, 3 yötä Stevens Pass, 3 yötä Crystal)
  • Minivan ryhmän käyttöön koko viikoksi (1-2kpl)
  • Matkanjohtaja Blumi ja Elämysmatkojen opas koko reissun ajan viimeisen yön majoituksen Seattlen lentokenttähotellissa

Lennot:

FI 343   04MAR Helsinki Reykjavik  1420 1555
FI 681  04MAR  Reykjavik Seattle   1655 1640
FI 680  14MAR  Seattle Reykjavik   1530 0645+1
FI 342  15MAR  Reykjavik Helsinki  0730 1255

Jenkkien kohdeoppaat: Jan-Erik ”Blumi” Blomberg ja Jussi ”Kossu” Koskinen

BlumiKossu

Jan-Erik “Blumi” Blomberg on maailmaa kiertävä ja kuvaava pitkän linjan vapaalaskija, joka opastaa elämysmatkalaisia mitä eksoottisimmissa kohteissa. Yli 30-vuotta suksien päällä satoja päiviä vuodessa nauttiva oppaamme luotsaa tänä vuonna matkalaisiamme myös Road Tripeillä Pyreneillä, Islannissa ja nyt myös uutuusreissulla Huippuvuorilla. Kohdeoppaan suuret monot täyttää tulevanakin talvena myös Jussi ”Kossu” Koskinen. Ammatti- seura- ja hiihtomies viimeisen päälle. Kossu elää ja hengittää hiihtoa ja ulkoelämää varten, ja hänen ykköstehtävä talvella on auttaa Elämysmatkojen asiakkaita saamaan kaikki irti lomastaan.