Whistler1
Whistler8Whistler5Whistler4Whistler2Ollie-Jones-ss-201709Whistler_1WhistlerGirardi-WMS-SB-1804JustaJeskova-2016-JJ060081Erik-Graham-2Hailey-Elise-ss-201716

Whistler

Monta kertaa Amerikan mantereen ja jopa maailman parhaaksi hiihtokeskukseksi valittu Kanadan British Columbian provinssissa sijaitseva Whistler/Blackcomb on pitkän matkan väärti. Huippuolosuhteet luovat erinomaiset puitteet, joita maailmanluokan palvelut täydentävät.

Whistlerin hiihtoalue koostuu kahdesta keskuksesta, 60-luvulla perustetusta Whistleristä ja aivan sen viereen 80-luvun alussa avatusta Blackcombista. Näitä kahta aluetta yhdistää vuonna 2008 olympialaisia varten rakennettu Peak 2 Peak – gondolihissi. Kaikki alueen 39 hissiä ovat nykyaikaisia ja järjestelmä toimii moitteettomasti – pitkiä hissijonoja ei yleensä pääse syntymään. Rinteitä Whistlerissä on yli 200, joten laskettava ei varmasti lopu kesken matkan aikana. Off-pisteitäkin löytyy paljon ja ne ovat helposti saavutettavissa.

Alueella sataa paljon lunta, lämpötilat ovat meren läheisyyden ansiosta siedettävät jopa sydäntalvella. Whistlerin kylä sijaitsee varsin matalalla, vain 650 metrin korkeudessa. Tästä huolimatta alue on erittäin lumivarma, sillä Tyyni valtameri on lähellä, ja matalapaineet tuovat usein suuria lumisateita laskettelijoiden iloksi. Onneksi korkeuserot ovat suuret, ja vesisade kylässä tarkoittaa puuterikelejä ylhäällä yli 1500 metrin korkeudessa. Hiihtoalueen korkeimmat hissit vievät 2300 metriin.

tuotetunnus (SKU) SKI_Whistler. Osasto: .

Tuotekuvaus

Helpoimmat rinteet löytyvät hiihtoalueen alaosista, kun taas huippujen ympärillä olevat rinteet ja alppimaiset aukeat alueet ovat pääosin mustia ja punaisia. Ylhäällä on jäätikköalueita. Yläosiltaan alueet muistuttavat varsin paljon Alppeja, toisin kuin useimmat Pohjois-Amerikan hiihtokeskukset. Lautailijoille ja luonnollisesti myös suksijoille on erittäin hyvässä kunnossa pidetty parkki sekä Whistlerissä että Blackcombissa. Rinne ja offpistehiihdon lisäksi Whistler tarjoaa helihiihtoa, lumikissahiihtoa vuoristovaelluksia ja murtomaahiihtoa. Toimistoltamme saat lisätietoja harrastusmahdollisuuksista.

Kylä on toimiva ja viihtyisä ja sen ravintolatarjonta on hyvin laaja. Yli sadan vaihtoehdon joukosta löytyy periamerikkalaista sekä kansainvälistä ruokaa huipputasosta pikaruokapaikkoihin. Lisäksi Whistlerissä on vauhdikas yöelämä. Yhteydet Whistleriin ovat hyvät – Vancouverin lentokentältä matkaa on ainoastaan noin kaksi tuntia ja keskuksen ja lentokentän välillä liikennöi tiiviisti kätevä shuttlebussi.

Elämysmatkat järjestää matkoja Whistleriin koko talven, joulukuun alusta huhtikuun loppuun! Matkojen ei tarvitse myöskään olla tarkalleen viikon mittaisia, vaan voitte valita matkanne pituuden ja ajankohdan niin, kuin se teille parhaiten sopii. Kohteessa on myös suomalainen yhteyshenkilö, joka neuvoo käytännön asioissa reissun aikana.


Pyydä tarjous omalle reissullesi: info@elamysmatkat.com tai täytä varauskysely